Siemens va echipa o linie din Ungaria cu sistemul ETCS

Compania Privata de Dezvoltare a Infrastructurii Nationale (National Infrastructure Developing Private Company Limited) din Ungaria a contractat compania Siemens pentru a echipa cu sistemul ETCS linia maghiara Százhalombatta – Pusztaszabolcs.

Siemens va furniza sistemul de control al trenurilor,Trainguard 200, inclusiv instalarea Sistemului European de Control al Trenului (ETCS Nivel 2) si un centru de comunicatii radio (RBC), precum si doua cutii electronice de semnalizare de tip Trackguard Simis IS. Aceasta noua comanda cuprinde 6 sisteme de tip Wayguard Simis LC de protectie a trecerilor  la nivel, furnizarea intregii alimentari cu energie electrica, asamblarea si sistemele de telecomunicatii. Lucrarile vor fi finalizate in decembrie 2020.

„Deoarece au fost lansate programe majore de modernizare a sistemului feroviar  in tarile din Europa Centrala si de Est, acest proiect va asigura o capacitate optimizata, o calitate imbunatatita a serviciilor, precum si siguranta sistemului public de transport feroviar maghiar”, a declarat Michael Peter, CEO al Diviziei de Mobilitate Siemens.

Linia dubla in lungime de 26 kilometri este o extensie a liniei Kelenföld – Százhalombatta. Reteaua feroviara maghiara trece printr-o importanta etapa de modernizare si face parte dintr-un proiect global pentru modernizarea si dezvoltarea liniei de cale ferata Budapesta Kelenföld – granita cu Croatia, pentru a elimina o congestionare majora de-a lungul Coridorului Mediteranean. Dezvoltarea retelei globale se va reflecta in optimizarea timpilor de calatorie, modernizarea a circa 280 kilometri de linii dar si a sistemului public de transport pe sina.