spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Siemens primeste, in Europa, o comanda pentru inca 25 locomotive Vectron

Mitsui Rail Capital Europe (MRCE), o companie full-service de leasing de locomotive, a plasat producatorului Siemens o comanda de inca 25 de locomotive Vectron. Zece dintre acestea vor fi multi-sistem si vor rula in toata Europa, din Olanda pana in Europa de Sud-Est. Livrarea lor este programata pentru sfarsitul lui 2018. Alte zece locomotive Vectron MS vor intra in operare comerciala pe Coridorul Feroviar Rin-Alpi. Acestea vor fi livrate in cea de-a doua jumatate a anului 2019. Cinci locomotive suplimentare vor fi echipate astfel incat sa circule cu curent alternativ (Vectron DC) si vor opera doar in Italia. Livrarea celor cinci locomotive este planificata sa inceapa in martie 2019. Comanda suplimentara vine dupa ce MRCE a comandat 30 de locomotive Vectron in septembrie 2017.

„Cu aceasta noua comanda, parcul de locomotive Vectron al MRCE va creste la 136. Flexibilitatea platformei Vectron permite clientilor sa profite de solutii personalizate pentru transportul transfrontalier”, a precizat Sabrina Soussan, CEO al Diviziei de Mobilitate Siemens.

„Adaugand noile locomotive Siemens, ne putem extinde parcul de locomotive pentru Coridorul Nord-Sud dar si pentru pietele din Europa Centrala si de Est”, a explicat Junichi Kondo, CEO al Mitsui Rail Capital Europe.

Locomotivele multi-sistem comandate au o putere maxima de 6.400 kW si viteza maxima de 160 km/h, iar locomotiva Vectron DC are o putere de 5.200 kW. Ambele versiuni sunt echipate cu sisteme nationale de control al trenurilor, iar locomotivele Vectron MS au si Sistemul European de Control al Trenurilor (ETCS).

Siemens a vandut peste 700 de locomotive Vectron catre 37 de clienti din 15 state, iar parcul intreg de locomotive vandute a acumulat peste 110 milioane de kilometri in operare, pana in prezent. Locomotivele sunt autorizate sa circule in Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elvetia si Turcia.

Ultimele Articole