miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Siemens oprește livrările către DB din cauza unor defecțiuni la trenurile oferite

Siemens oprește livrările către DB din cauza unor defecțiuni la trenurile ICE oferite.

Siemens a oprit temporar livrările noilor sale trenuri de mare viteză ICE către operatorul feroviar Deutsche Bahn, după ce a descoperit defecte la unele componente, a anunțat joi conglomeratul german, potrivit Reuters.
„Siemens Mobility se află într-un dialog strâns cu Deutsche Bahn și cu subcontractantul și lucrează din greu pentru a rezolva problema”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Cele 21 din cele 90 de trenuri care au fost livrate până în prezent către Deutsche Bahn nu sunt afectate și pot fi folosite în siguranță, a adăugat purtătorul de cuvânt.
În timpul testelor de asigurare a calității, Siemens descoperise defecte la cordoanele de sudură ale componentelor și lucrează acum cu Deutsche Bahn pentru a stabili un termen în care problema poate fi rezolvată.

„Siemens Mobility nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea și siguranța trenurilor sale”, a declarat purtătorul de cuvânt. Cotidianul Bild a relatat primul despre oprirea livrărilor. Deutsche Bahn se află sub presiune pentru a-și moderniza rețeaua feroviară îmbătrânită, astfel încât Germania să își poată îndeplini obiectivele climatice, guvernul urmărind să dubleze numărul de pasageri pe calea ferată și să crească cota de piață a traficului feroviar de marfă până în 2030.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole