Siemens obtine un contract de peste 56 milioane euro in Marea Britanie

Siemens a primit o comanda de modernizare a parcului de material rulant ce apartine operatorului feroviar britanic South Western Railway (SWR). Compania germana va moderniza  172 de trenuri existente din seria 444 si 450 Desiro, care functioneaza in prezent pe reteaua SWR. Contractul valoreaza peste  56 de milioane de euro.

Lucrarile de modernizare vor incepe in decembrie 2017 si vor fi finalizate un an mai tarziu, in decembrie 2018.

Programul de modernizare a trenurilor face parte din planul de investitii al South Western Railway in vederea sporirii conditiilor oferite pasagerilor. Planul include introducerea de trenuri atat noi cat si modernizate pentru cresterea capacitatii de transport, trenuri mai lungi, cu plecari mai dese, calatorii mai rapide si o mai buna conectivitate. In plus, South Western Railway prevede si modernizarea statiilor de cale ferata si o facilitarea modului de achizitionare a biletelor de calatorie.

„Marea Britanie este una dintre pietele noastre principale. Prin retehnologizarea flotei SWR vom aduce o contributie importanta la imbunatatirea experientei pasagerilor prin rmodernizari care vor oferi trenuri mai bune cu mai multe locuri pentru calatorii din intreaga regiune”, a declarat Johannes Emmelheinz, CEO al Serviciul Clienti -Divizia Siemens Mobility.