Siemens Mobility va livra sase trenuri Mireo noi pentru Renania

Asociatia de Transport din Renania (NRV), Rheinland-Pfalz Nord (SPNV-Nord) si Rheinland-Pfalz Süd (SPNV Süd) au semnat un acord cu Alpha Trains si operatorul feroviar TransRegio Deutsche Regionalbahn (TransRegio) pentru achizitia a 6 trenuri Mireo produse de Siemens Mobility.
Vehiculele vor intra in serviciu odata cu modificarea mersului trenurilor din decembrie 2020 pe sectiunea de cale ferata cu trafic intens apartinand Mittelrheinbahn (RB 26) care leaga Koln de Remagen. In prezent, ruta Koln Messe – Deutz – Koblenz – Mainz este deservita de 17 seturi de tren Desiro Mainline. Noile trenuri Mireo vor fi folosite in viitor mai ales pe sectiunea RB 26 a rutei care leaga Mainz de Bingen.
„Datorita acestor trenuri noi, trenurile care circula pe aceasta ruta vor fi eliberate si vom putea sa deservim ruta cu trafic intens dintre Koln si Remagen cu trenurile cu trei unitati Desiro Mainline. Acest lucru inseamna o crestere a capacitatii de pana la 50% pe aceasta sectiune care va fi deosebit de benefica pentru pasagerii nostri”, a declarat Heiko Sedlaczek, Directorul Executiv al NVR.
TransRegio, o subsidiara a Grupului Transdev, opereaza trenuri furnizate de compania de leasing Alpha Trains pentru Mittelrheinbahn din decembrie 2008.
Constructia noilor trenuri este programata sa inceapa la sfarsitul lui 2019 la fabrica Siemens Mobility din Krefeld, Germania.
„Vom livra clientului nostru un tren in timp record. Acest lucru este posibil datorita gradului ridicat de flexibilitate a platformei Mireo. Fiind un tren articulat accesibil dotat cu boghiuri cu rulmenti, Mireo are un consum redus de energie. Acest lucru il face sustenabil pe intreaga sa durata de viata”, a declarat Sabrina Soussan, CEO Siemens Mobility.