Siemens Mobility va livra 94 de metrouri in Londra

London Underground (LUL), o subsidiara a companiei Transport for London (TfL), a acordat companiei Siemens Mobility un contract in valoare de 1,54 de miliarde de euro pentru livrarea a 94 de trenuri de metrou de ultima generatie care sa inlocuiasca parcul de vehicule actual din 1970. Noile trenuri vor fi livrate in 2023 si vor fi puse in serviciu pe linia Piccadilly.
In cadrul contractului, Siemens Mobility va furniza si piesele de schimb pentru o perioada de cinci ani, dar si suport tehnic pentru intreaga durata de viata a trenurilor atunci cand acestea depasesc perioada de garantie. In plus, LUL a comandat servicii digitale bazate pe sistemul Railigent, dezvoltat de Siemens. Noile vehicule au la baza conceptul trenului de metrou Inspiro si ofera pasagerilor confort imbunatatit. Noile trenuri de metrou vor imbunatati semnificativ experienta a milioane de clienti datorita usilor largi si a vagoanelor mai lungi prin care se poate circula de la un capat la celalalt si dotate cu aer conditionat. Vehiculele pot fi dotate cu sisteme de informare moderne.
LUL a comandat trenuri in cadrul Programului de Modernizarea a Metroului care include liniile Piccadilly, Bakerloo, Central si Waterloo and City. Pana in 2026, linia Piccadilly va beneficia de frecvente mai mari in timpul orelor de varf (pana la 24-27 de trenuri pe ora). Aceasta linie este utilizata de 700.000 de calatori zilnic. Serviciul pune la dispozitia pasagerilor un tren la fiecare 135 de secunde in perioadele aglomerate.
TfL si Siemens Mobility vor colabora pentru a identifica alternativele de productie locala in Marea Britanie in parteneriat cu centrul de excelenta pentru metrouri din Viena, Austria al companiei Siemens Mobility. In martie 2018, Siemens Mobility a anuntat ca intentioneaza sa construiasca o fabrica in Goole, East Yorkshire, creand astfel 700 de locuri de munca si alte 1.700 de locuri de munca potentiale in cadrul lantului de furnizare din Marea Britanie.