Siemens Mobility va livra 56 de trenuri regionale companiei Go-Ahead

Subsidiara germana a companiei Go-Ahead a selectat Siemens Mobility pentru livrarea a 56 de automotoare regionale dintre care 44 de trenuri electrice Mireo cu trei vagoane si 12 trenuri electrice supraetajate cu cinci vagoane Desiro HC. In cadrul contractului in valoare de 400 de milioane de euro, noile trenuri vor intra in serviciu in decembrie 2022 pe rutele electrificate ale „retelei feroviare Augsburg” in sud-vestul Bavariei.
Trenurile sunt proiectate pentru a circula pe liniile Ulm – Augsburg – Munchen, Würzburg – Ansbach – Treuchtlingen – Donauwörth – Augsburg, dar si Aalen – Nördlingen – Donauwörth. Toate trenurile sunt proiectate pentru a raspunde cererii de transport in crestere din regiune. Trenurile supraetajate care vor intra in operare pe rutele catre si dinspre Munchen vor furniza o crestere substantiala a capacitatii de transport pe scaune.
Trenurile Mireo au 216 scaune, iar cele Desiro HC au 538 de scaune; 18 biciclete pot fi transportate in acelasi timp intr-un tren Mireo si 25 intr-un tren Desiro HC. Fiecare tren este dotat cu o zona multifunctionala in fiecare vagon.
Ambele tipuri de trenuri pot fi combinate permitandu-i operatorului sa se adapteze in functie de solicitarile pasagerilor: pot fi combinate pana la patru trenuri Mireo cu trei vagoane sau maxim doua trenuri Mireo cu un tren Desiro HC. Daca este necesara mai multa capacitate, se pot combina doua trenuri Desiro HC. Toate trenurile sunt fara bariere pentru persoanele cu mobilitate redusa. De asemenea, trenurile au o platforma la bord pentru a oferi persoanelor in scaune cu rotile acces in statiile cu peroane joase.
Vehiculele sunt dotate cu un sistem de informare a pasagerilor in timp real care afiseaza timpii de sosire si plecare, dar si legaturile in statiile respective. Trenurile sunt dotate cu geamuri cu sticla de frecventa inalta dezvoltate de Siemens Mobility pentru a imbunatati semnalul telefoanelor mobile. In plus, trenurile vor fi pregatite pentru o posibila instalare ulterioara a tehnologiei WLAN.