Siemens Mobility si DB Cargo semneaza un acord pentru 100 de locomotive

Siemens Mobility si DB Cargo au semnat un acord cadru pentru achizitia a 100 de locomotive multisistem, comanda initiala fiind pentru 40 de locomotive Vectron. Livrarea vehiculelor va incepe din februarie 2019 si va fi finalizata in iunie 2020. Noile locomotive vor fi oferi servicii de transport transfrontalier in cateva state europene.
Locomotivele comandate de DB Cargo vor atinge viteze de 160 km/h si sunt echipate cu sistemele de control existente pe reteaua nationala, dar si cu ETCS.
“In vara lui 2017, DB Cargo a comandat 60 de locomotive de la Siemens Mobility. Semnarea unui nou acord cadru confirma succesul finalizarii acelui proiect si fiabilitatea locomotivelor noastre”, a declarat Sabrina Soussan, CEO al Siemens Mobility.
Cu Siemens Mobility, DB Cargo implementeaza un alt proiect important care vizeaza segmentul de digitalizare. Anul trecut, cele doua companii au semnat un contract pentru echiparea a 30.000 de vagoane de marfa cu solutia pe baza de senzori, CTmobile, care ofera operatorului informatii in timp real privind pozitia si locatia vagoanelor de marfa. Contractul include o optiune pentru inca 50.000 de vagoane de marfa.
Pana in prezent, Siemens Mobility a vandut 800 de locomotive Vectron catre 41 clienti. Acestea sunt autorizate in Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Elvetia, Finlanda, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Turcia si Ungaria.