marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Siemens Mobility a semnat cel mai mare contract al său în America de Nord

Compania va livra pentru 3,4 miliarde de dolari 73 de trenuri Venture cu propulsie mixtă, respectiv diesel-electric și baterii.

Siemens Mobility a primit un contract de 3,4 miliarde de dolari în Statele Unite pentru proiectarea, fabricarea și asistență tehnică a 73 de trenuri multi-motorizate pentru Amtrak, compania de căi ferate care și-a pus amprenta pe transportul feroviar de călători în Statele Unite în ultimii 50 de ani .

Există, de asemenea, posibilitatea de livrare a până la 140 de trenuri suplimentare și acorduri de întreținere suplimentare. Comanda este cel mai recent efort al Railroad de a achiziționa cele mai durabile și eficiente trenuri de pe piață care includ vehicule cu propulsie dublă și hibrid.

Trenurile vor circula pe coridorul de nord-est și pe diferite rute sprijinite de stat, inclusiv operațiuni în Maine, Massachusetts, New York, Carolina de Nord, Oregon, Vermont, Virginia și Washington. Cu o capacitate extinsă și posibilitatea de a scurta timpul de călătorie, Amtrak se așteaptă ca noile trenuri să adauge peste 1,5 milioane de călători anual. „Aceste noi trenuri vor remodela viitorul călătoriilor feroviare prin înlocuirea flotei noastre în vârstă de 40 până la 50 de ani cu echipamente de ultimă generație, fabricate în America”, a declarat CEO-ul Amtrak, Bill Flynn. „Această investiție este esențială pentru păstrarea pentru viitor a serviciilor regionale și de stat oferite de stat și va permite clienților noștri să călătorească confortabil și în siguranță, reducând în același timp emisiile de carbon.”Trenuri cu toalete fără atingere și autoservire la bord

Aceste trenuri vor oferi Amtrak și pasagerilor săi cele mai noi tehnologii feroviare durabile și inteligente. Credem că bateria hibridă și trenurile cu motor dual (o combinație de propulsie pe baterii și diesel-electric – n.red.) vor juca un rol important în reducerea emisiilor și protejarea mediului în Statele Unite. În plus, prin serviciile noastre digitale, Amtrak va primi informații în timp real despre operațiunile vehiculelor, permițându-le să se asigure că pasagerii lor ajung în siguranță și eficient ”, a declarat Michael Peter, CEO Siemens Mobility.

Investiția Amtrak ilustrează angajamentul Americii de a-și îmbunătăți sistemele feroviare, oferind pasagerilor o opțiune mai durabilă pentru călătorii. ”Contractul de fabricație va fi însoțit de un acord de service pe termen lung pentru asistență tehnică, piese de schimb și furnizarea de materiale. Trenurile includ comunicații fără fir, monitorizare de la distanță și diagnosticare digitală complet integrate pentru fiabilitate sporită. Aceste caracteristici avansate vor permite Amtrak să testeze și să dezvolte noi tehnologii și să introducă noi abordări de întreținere pentru a crește eficiența, a crește disponibilitatea și a reduce costurile pe termen lung.

Primul tren, livrat în 2024

Primul tren va fi livrat în 2024, în timp ce primul tren de baterii de acest tip Venture Hybrid va începe testarea în 2025. Trenurile pentru coridorul de nord-est și rutele acceptate de stat vor fi livrate din 2024 până în 2030. Prin utilizarea sistemelor multiple de propulsie, trenurile vor oferi, de asemenea, un beneficiu substanțial de mediu prin reducerea emisiilor comparativ cu flota existentă. Cele mai noi trenuri vor avea scaune mai confortabile, prize individuale și porturi USB, WiFi la bord, iluminare îmbunătățită și ferestre panoramice, o experiență de servire a alimentelor la bord modernă, inclusiv opțiuni de autoservire, precum și călătorie de ultimă generație pentru clienți, informații, sistem digital de rezervare a locurilor și sisteme de afișare a navigației.

Trenurile au fost proiectate cu cele mai noi standarde de sănătate și siguranță, inclusiv HVAC îmbunătățit, controale de toaletă fără atingere și trepte automate. În plus, acestea vor fi proiectate cu noul standard Amtrak de funcții accesibile îmbunătățite, inclusiv bucle de auz inductive, toalete și vestibule accesibile, mașină accesibilă pentru Food Service și ascensoare pentru clienții cu mobilitate redusă, inclusiv pentru utilizatorii de scaune cu rotile.

Trenurile îndeplinesc toate cele mai recente reglementări și standarde de siguranță, oferind o siguranță structurală îmbunătățită. Trenurile vor fi fabricate la fabrica nord-americană a Siemens Mobility din Sacramento, California și vor respecta standardele Federal America Railroad Administration Buy America. Anul acesta, fabrica își sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a operațiunilor, deoarece continuă să se adauge la cei peste 2.100 de membri ai echipei sale. Este una dintre cele mai mari fabrici de acest fel de pe continent și una dintre cele mai durabile, utilizând o instalație de panouri solare de 2,1 Mwp (MegaWatt peak) pentru a-și genera o mare parte din energie din soarele din California. Siemens Mobility proiectează și produce pe întregul spectru de material rulant, inclusiv trenuri de călători, tramvai ușor și tramvaie, locomotive și vagoane de călători în Sacramento. Serviciile pentru clienți și întreținere vor fi gestionate din sediul SUA al Siemens Mobility la McClellan Park (60.000 de metri pătrați), situată, de asemenea, în Sacramento. (D.C.)

Ultimele Articole