spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Siemens Mobility a prezentat planul noului centru de productie a materialului rulant

Compania Siemens Mobility a inaintat o cerere pentru realizarea unui plan general privind dezvoltarea unui centru de productie a materialului rulant in valoare de 200 de milioane de lire sterline (231,3 milioane de euro) in Goole, East Yorkshire, unde sa construiasca vehicule pentru piata din Marea Britanie.
Cererea se refera la permisiunea de realizare a proiectului in etape, prima etapa a centrului de productie fiind estimata sa inceapa in 2023. Unitatea de productie ar putea fi complet operationala incepand cu 2025.
Conform planurilor, spatiul dedicat centrului va masura 271.000 m2, inclusiv 80.000 m2 de cladiri dedicate spatiului de productie, receptiei, depozitelor si liniilor de stationare, dar si o cladire de birouri cu patru etaje si care se va intinde pe o suprafata de 5.000 m2. Centrul de productie va avea 12 km de linii.
Cererea a fost inaintata Consiliului East Riding of Yorkshire pentru dezvoltarea centrului din Goole la nr. 36, in apropierea intersectiei 36 a autostrazii M62, unde exista terenul necesar pentru realizarea acestei unitati de productie. In martie 2018, Siemens a semnat un acord pe termen lung pentru inchirierea terenului din Goole cu scopul de a realiza o fabrica de ultima generatie pentru fabricarea si darea in exploatare a trenurilor.
In cadrul acestui proiect, Siemens Mobility intentioneaza sa creeze pana la 700 de locuri de munca, precum si alte 250 de locuri de munca in perioada de constructie.
Pe langa noile facilitati de productie, echipa britanica a Siemens Mobility responsabila cu productia materialul rulant si darea in exploatarea a acestuia va avea si ea sediul in Goole. De asemenea, compania intentioneaza sa isi instaleze aici Centrul de Operatiuni Digitale, sa colecteze date din trenuri pentru operatori, consolidand astfel pozitia companiei Siemens Mobility care este cel mai inovator si mai avansat din punct de vedere tehnologic furnizor de pe piata feroviara britanica.
Planul pentru fabrica din Goole a fost confirmat in noiembrie 2018 in urma semnarii unui contract in valoare de 1,5 miliarde de lire sterline (1,75 de miliarde de euro) de catre London Underground si Siemens Mobility pentru proiectarea si constructia unei noi generatii de trenuri de metrou pentru linia Piccadilly.
Dupa acordarea acestui contract, echipa de localizare a Siemens Mobility Limited, responsabila cu realizarea proiectului Goole, a infiintat un birou in East Yorkshire, iar recrutarile pentru proiectele viitoare de amploare sunt in desfasurare.
Planurile acestui proiect au fost dezvaluite pentru prima data in 2018.
Compania Siemens Mobility este deja unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul feroviar britanic avand 4.400 de angajati care lucreaza in domeniul feroviar sau in sectoare adiacente. Noul centru de productie va completa operatiunile existente ale Siemens care includ 450 de trenuri in serviciu comercial si opt facilitati de intretinere, plus activitatile cu spectru larg precum electrificarea, semnalizarea si tehnologiile de control al trenurilor.

Ultimele Articole