spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Siemens Mobility a adjudecat cel mai mare contract de locomotive din istoria sa. India, țara în cauză are rețeaua cvasi-electrificată

Siemens Mobility a adjudecat cel mai mare contract de locomotive die până acum, valoarea acestui contract, semnat cu India, fiind de trei miliarde de euro, cea mai mare comandă de locomotive din istoria companiei.

Siemens Mobility va livra 1.200 de locomotive electrice și va oferi 35 de ani de întreținere completă în cadrul a ceea ce se consideră a fi cea mai mare comandă de locomotive din istoria Siemens Mobility și cea mai mare comandă din istoria Siemens India.

Siemens Mobility își întărește poziția pe o piață importantă în creștere. India este o țară lider în industria feroviară, cu o rețea feroviară aproape complet electrificată.

Contract de locomotive de 9.000 CP

Siemens Mobility a primit o comandă pentru 1.200 de locomotive de 9.000 de cai putere (CP) de la Indian Railways, marcând cea mai mare comandă de locomotive din istoria Siemens Mobility și cea mai mare comandă din istoria Siemens India. Siemens Mobility va proiecta, produce, pune în funcțiune și testa locomotivele. Livrările sunt planificate pe o perioadă de 11 ani, iar contractul include 35 de ani de întreținere completă. Locomotivele vor fi asamblate în fabrica Indian Railways din Dahod, în statul Gujarat, India. Întreținerea va fi efectuată în patru ateliere ale căilor ferate indiene situate în Vishakhapatnam, Raipur, Kharagpur și Pune.

Asamblarea și întreținerea locomotivelor vor fi implementate împreună cu personalul căilor ferate din India. Contractul are o valoare totală de aproximativ 3 miliarde de euro, excluzând taxele și variația prețului. „Siemens sprijină transformarea durabilă a sectorului de transport din India, deoarece țara încearcă să dubleze aproape capacitatea de transport de marfă pe căile ferate”, a declarat directorul general al Siemens, Roland Busch. „Sunt mândru că această comandă majoră va ajuta India să-și atingă obiectivul ambițios de a crea cea mai mare rețea feroviară verde din lume, deoarece locomotivele noastre vor economisi peste 800 de milioane de tone de emisii de CO2 pe durata ciclului lor de viață”. „Suntem încântați să colaborăm cu Indian Railways și să livrăm una dintre cele mai puternice locomotive electrice disponibile. Aceste noi locomotive vor contribui la creșterea transportului de mărfuri pe una dintre cele mai mari rețele feroviare din lume, deoarece pot înlocui între 500.000 și 800.000 de camioane pe parcursul ciclului lor de viață. Această comandă istorică consolidează angajamentul ferm al Căilor Ferate Indiene de a realiza electrificarea 100% a traficului feroviar în India. Parteneriatul nostru va consolida și mai mult poziția Siemens Mobility în India și va sprijini piața feroviară în expansiune a țării”, a declarat Michael Peter, CEO al Siemens Mobility.

Locomotivele, produse în India

Locomotivele de ultimă generație vor fi utilizate pentru transportul de mărfuri pe toată rețeaua căilor ferate din India și sunt specificate să transporte încărcături de 4.500 de tone cu o viteză maximă de 120 km pe oră. Producând 9.000 CP, acestea vor fi una dintre cele mai puternice locomotive de marfă din lume. Acestea vor fi echipate cu sisteme avansate de propulsie care sunt produse și local în fabricile Siemens Mobility din India.

Siemens Mobility va folosi puterea platformei sale Railigent pentru a oferi cea mai mare disponibilitate și performanță. India are una dintre cele mai mari rețele de transport feroviar și logistică din lume, utilizată zilnic de 24 de milioane de pasageri în peste 22.000 de trenuri. În plus, guvernul Indiei intenționează să crească ponderea căilor ferate pentru transportul de mărfuri la 40-45% de la actualul de aproximativ 27%. India este una dintre puținele țări din lume cu o rețea feroviară aproape complet electrificată. Fiind una dintre piețele feroviare din lume cu cea mai rapidă creștere, India are obiective clare în materie de durabilitate și tehnologie. Căile Ferate Indiene și guvernul indian s-au angajat în mod clar să investească în produse de ultimă generație pentru a obține emisii nete de CO2 zero până în 2030. Proiectul locomotivelor de 9.000 CP stă mărturie în acest sens. În calitate de lider în tehnologie, Siemens Mobility se angajează ferm să furnizeze soluții de clasă mondială pentru a ajuta la transformarea transportului feroviar în India.

Ultimele Articole