spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Siemens livreaza 26 de locomotive Vectron in Danemarca

Compania de Cai Ferate din Danemarca (Danske Statsbaner – DSB) si Siemens au semnat un contract pentru livrarea a 26 de locomotive Vectron (varianta AC-curent alternativ). Pentru Siemens, contractul semnat cu DSB include asigurarea mentenantei locomotivelor pe o perioada de zece ani. Contractul mai include si optiunea pentru livrarea, suplimentar, a 18 locomotive din aceeasi gama, precum si extinderea perioadei de mentenanta cu inca cinci ani.

Locomotivele au o putere de 6.400 KW si o viteza maxima de 200 km/h. Locomotivele Vectron in varianta AC sunt proiectate pentru sisteme de alimentare de 15 kV / 16,7 Hz si 25 kV / 50 Hz si sunt echipate cu Sistemul European de Control al Trenurilor (ETCS), precum si cu sistemele nationale daneze ( PZB / LZB si DK-STM).

Locomotivele vor fi construite la fabrica Siemens din München-Allach si vor opera pe retelele feroviare din Danemarca si Germania. Acestea vor fi utilizate in principal in transportul regional ca unitati de tractiune pentru cele 113 vagoane de calatori DSB etajate. Livrarea noilor locomotive este programata sa inceapa la sfarsitul anului 2020.

„Caile Ferate din Danemarca investesc intr-un produs ce a dovedit calitate si fiabilitate exceptionala. Vectron indeplineste, de asemenea, cerintele pentru operatiunile feroviare transfrontaliere”, a declarat Sabrina Soussan, CEO al Diviziei de Mobilitate din cadrul Siemens.

Ultimele Articole