sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

Siemens investește în refacerea unei fabrici din Marea Britanie

Siemens Mobility investește în refacerea unei fabrici din Marea Britanie. Compania va investi 115 milioane de euro în fabrica de ultimă generație din Chippenham, Marea Britanie.

Siemens Mobility își va înlocui actualul amplasament pentru infrastructura feroviară din Chippenham, Wiltshire, cu o fabrică de ultimă generație, o unitate de inginerie digitală și de cercetare și dezvoltare, potrivit unui comunicat al companiei.
Se preconizează că noua fabrică va fi operațională până în 2026, fiind poziționată strategic pentru a răspunde cererii în creștere în domeniul tehnologiei feroviare.
Aproximativ 800 de angajați locali din domeniul producției, cercetării, ingineriei și asistenței vor face tranziția către noul amplasament.

Siemens Mobility investește 115 milioane de euro pentru a înființa un centru de ultimă generație de producție, inginerie digitală și cercetare și dezvoltare (R&D) în domeniul infrastructurii feroviare în Chippenham, Marea Britanie. Această investiție evidențiază angajamentul față de inovare, durabilitate, excelență și satisfacerea cererii în creștere pentru infrastructura feroviară în Marea Britanie și în întreaga lume. Noua facilitate, care va înlocui fabrica existentă în 2026, va fi vitală pentru proiectele viitoare ale Siemens Mobility în domeniul tehnologiei feroviare, oferind un loc eficient pentru a construi următoarea generație de sisteme convenționale și digitale de semnalizare și control feroviar pentru Marea Britanie. Tranziția, care include transferul întregului personal local, în număr de aproximativ 800 de persoane, nu va cauza nicio întrerupere a producției.

„Acest nou angajament din partea Siemens reprezintă un impuls pentru sectorul de producție de clasă mondială al Marii Britanii și arată că planul nostru pentru ca Regatul Unit să fie cel mai bun loc în care să investești și să dezvolți o afacere funcționează”, a declarat Jeremy Hunt, ministrul finanțelor. „Această tehnologie digitală va îmbunătăți siguranța, fiabilitatea și conectivitatea căilor noastre ferate și va genera oportunități durabile în ceea ce privește locurile de muncă mai bine plătite și exporturile – ca parte a planului nostru de creștere a economiei noastre.”

„Siemens Mobility a transformat transportul feroviar, călătoriile și transportul în Marea Britanie de peste un secol. Suntem pionieri în tehnologia de semnalizare digitală, oferim soluții de servicii de top și fiecare al patrulea tren de pasageri din Marea Britanie este de la Siemens Mobility. Echipa noastră dedicată, formată din 5.500 de angajați din Marea Britanie, se angajează să ofere soluții de transport de cea mai bună calitate, în Marea Britanie, pentru Marea Britanie”, a declarat Karl Blaim, director general și director financiar al Siemens Mobility.

„Această nouă investiție de 115 milioane de euro subliniază angajamentul nostru de neclintit față de Chippenham și Marea Britanie. Ea se bazează pe investițiile noastre semnificative într-o instalație ultramodernă de fabricare a trenurilor și în Rail Village din Goole, consolidând și mai mult angajamentul nostru pe termen lung față de progresul industriei feroviare din Marea Britanie.”

Noul sediu al Siemens Mobility din Chippenham

Noul amplasament Chippenham al Siemens Mobility, situat la sud de Langley Park, în SouthPoint Business Park, va avea un birou construit conform celui mai înalt standard BREEAM „Excellent”. Zonele de producție și de depozitare vor îndeplini criterii stricte de sustenabilitate, evaluate în diverse categorii, inclusiv energie, apă, deșeuri, sănătate, bunăstare sau materiale. Acest lucru promovează structuri care sunt mai durabile și mai benefice pentru societate și mediu.

Fabrica este construită cu cele mai recente standarde pentru o producție extrem de eficientă, în timp ce birourile sunt proiectate pentru a oferi un mediu de lucru modern și primitor, care să permită o mai bună colaborare și inovare pentru căile ferate britanice. Interiorul va fi modelat pentru a ține cont de „noua normalitate”, cu multe spații deschise și de colaborare, și de întâlnire, facilități mai bune, zone de relaxare și tehnologie îmbunătățită. Amplasamentul, conceput pentru a se integra în mediul înconjurător, va fi supus unei evaluări ecologice care vizează o creștere netă de 10% a biodiversității prin plantarea de plante indigene și crearea de habitate pentru viața sălbatică.

Fabrica Siemens Mobility din Chippenham a fost un centru de inovare timp de peste un secol, împingând limitele tehnologiei feroviare și având un impact de durată asupra proiectelor la nivel global. Printre inovațiile cheie se numără tehnologia de semnalizare digitală pentru liniile Elizabeth, Victoria și Central, tehnologia modulară pentru conexiuni îmbunătățite pe coasta nordică a Țării Galilor, dezvoltarea de relee pentru semnalizarea feroviară. Aceste inovații au dus la reduceri semnificative ale costurilor în industrie, la îmbunătățirea siguranței și la creșterea eficienței.

Actuala fabrică Siemens Mobility din Chippenham are o istorie bogată, datând de la înființarea sa de către antreprenorul Evans O’Donnell în 1897. De-a lungul anilor, a trecut prin diverse tranziții, inclusiv prin achiziționarea de către Westinghouse Brake & Signaling Company, înainte de a deveni parte a rețelei globale Siemens de facilități de producție a infrastructurii feroviare în 2013.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole