Siemens inaugureaza un hub pentru servicii de digitalizare in Singapore

La 11 iulie, Siemens a inaugurat un hub pentru servicii de digitalizare in Singapore in cadrul unor evenimente paralele, la sediul Siemens din Munchen, Premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, si Presedintele Siemens AG, Joe Kaeser, au dezvelit o placa pentru a marca inaugurarea hubului. In acelasi timp, Ministrul Comertului si Industriei din Singapore, S. Iswaran, a inaugurat hubul in prezenta Directorului Executiv al Siemens Singapore, Armin Bruck.
In cadrul acestui hub, Siemens va dezvolta inovatii in domenii precum Internet of Things (IoT) si Industrie 4.0 in colaborare cu clientii sai din sud-estul Asiei. Sustinut de Consiliul de Dezvoltare Economica din Singapore (EDB), hubul va completa eforturile tarii de a deveni „Smart Nation” (Stat Inteligent), deoarece Siemens va folosi sistemul sau de operare IoT MindSphere pentru a implementa digitalizarea in Singapore.
„Siemens va fi un partener important care va pregati Singapore pentru noua economie digitala. Prin introducerea MindSphere ca sistem de operare IoT, Singapore are ocazia unica de a deveni cel mai mare ecosistem urban complet integrat din lume. Pentru a atinge acest obiectiv, infiintam cel mai mare Hub de Digitalizare complet integrat din Singapore. Reunim experti din toate domeniile noastre, echilibrand know-how-ul industrial pentru a optimiza managementul energiei, pentru a moderniza infrastructura si a transforma industriile”, a declarat Jow Kaesar.
Ca partea a Hubului de Digitalizare, Siemens va coopera cu clienti, parteneri si universitati pentru dezvoltarea noilor aplicatii digitale.
Au fost semnate trei acorduri de colaborare cu organizatiile din Singapore pentru a marca lansarea Hubului de Digitalizare.
Universitatea Tehnologica din Nanyang, Singapore (NTU Singapore) va incheia un parteneriat cu Siemens pentru a crea si a prezenta inovatiile bazate pe date pentru infrastructura urbana.
SP Group va colabora cu Siemens pentru a construi o platforma software de management al energiei de ultima generatie pentru centrele de control 24/7 ale SP.
Singapore Technologies Electronics Limited si Siemens au semnat un acord de parteneriat pentru crearea si comercializarea de solutii digitale inovatoare in domeniul transportului care sa includa drumuri, porturi, aeroporturi si transport public. Se pune accent pe aplicatii si solutii de conectivitate, siguranta cibernetica, conversie a datelor, analitica si contextualizare. Aceste aplicatii vor utiliza MindSphere pentru a permite extinderea pe mai multe segmente de piata. Prin initiativa sa Smart Nation, guvernul din Singapore intentioneaza sa creeze un mediu conectat digital care va imbunatati calitatea vietii in intreaga tara. Concentrata pe cinci domenii – transport, gospodarii si mediu, productivitate, sanatate si servicii publice – initiativa va genera in Singapore unul dintre cele mai avansate proiecte de dezvoltare urbana din lume.