duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Siemens este hotarata sa participe la licitatia de trenuri de mare viteza din Turcia

Die Türkische Staatsbahn TCDD erteilte im Mai 2013 Siemens einen Auftrag über einen ersten Zug auf Basis des Velaro D. Es folgte ein Auftrag über weitere sechs achtteilige Hochgeschwindigkeitszüge. Der erste Zug nahm am 24. Mai 2015 den Fahrgastbetrieb zwischen Ankara und Konya auf. Die Lieferung der sechs weiteren Züge ist für 2017 geplant. Somit setzt der Zug seine einzigartige Erfolgsgeschichte fort: nach Spanien, China und Russland kehrte der Velaro zuletzt als Velaro D für die Deutsche Bahn nach Europa zurück.  In May 2013, Turkish State Railways (TCDD) placed an order with Siemens for a first Velaro-D-based train. A further order for six additional 8-car high-speed trains followed. The first train took on the passenger service between Ankara and Konya on May 24, 2015. The delivery for six additional trains is scheduled for 2017. Therefore the new Velaro family member is a unique success story: after Spain, China and Russia, the Velaro returned back to Europe as the Velaro D for the Deutsche Bahn (German Railways). Now the Velaro has been chosen in Turkey.

Cüneyt Genç, presedintele executiv al Diviziei de Transport Siemens din Turcia, a anuntat ca producatorul german de material rulant este hotarat sa participe la licitatia pentru achizitionarea a 80 de trenuri de mare viteza. Ministerul Transporturilor din Turcia a anuntat faptul ca ar putea demara aceasta licitatie la mijlocul anului 2016.
„Ne dorim sa participam, in prezent analizam posbilitatea. De asemenea, sunt in plin proces de gasire a unui partener local”, a punctat Genç.
Toate companiile care isi doresc sa participe trebuie sa isi gaseasca un partner local si sa stabileasca in cadrul unei unitati de productie din Turcia.
Caile Ferate din Turcia (TCDD) au achizitionat in 2013 un numar de sapte trenuri de mare viteza de la Siemens. Unul dintre aceste trenuri a fost livrat, urmand ca restul sa fie livrate in acest an.
Siemens a construit o unitate de productie pentru tramvaie in Gebze (situata in nord – estul Turciei), investitia ridicandu-se la 30 de milioane de euro. Unitatea de productie va fi inaugurata pana la sfarsitul lui 2017.
Producatorul german a incheiat un parteneriat cu Durmazlar, producatorul turc de material rulant cu sediul in Bursa, pentru fabricarea tramvaiului SilkWorm, care circula in prezent in Bursa.
Trei companii producatoare de material rulant au anuntat intentia de a participa la licitatia pentru 80 de trenuri de mare viteza, astfel, Patentes Talgo va licita alaturi de Tümosan, Bombardier alaturi de  Bozankaya, iar Alstom inca nu a facut public numele partenerului sau local.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole