Siemens castiga un contract LRT in Copenhaga

Compania de transport urban Greater Copenhagen Light Rail I/S a acordat consortiului format din Per Aarsleff A/S si Siemens o comanda pentru constructia unui sistem de metrou usor in Copenhaga. Contractul va fi implementat sub forma unui proiect la cheie. Darea in exploatare a sistemului este planificata pentru 2024.
Linia de tramvai va avea 28 de km de linie dubla cu 29 de statii si va circula intre Lyngby, o suburbie in partea de nord a orasului Copenhaga, si Ishøj, in sudul orasului. Linia se va intinde de-a lungul magistralei circulare Ring 3 si va inlocui serviciul de transport cu autobuzul in incercarea de a decarboniza transportul public in cadrul planului de dezvoltare urbana dezvoltat in 1947 si cunoscut sub numele de Finger Plan.
Contractul include si 27 de tramvaie Avenio cu patru vagoane, sistemul de electrificare, semnalizarea, sistemul de comunicatie, echipamentele din depouri, managementul general de proiect si integrarea sistemului, precum si serviciile de intretinere pentru 15 ani. Fiecare tramvai Avenio are o capacitate de 64 de scaune si spatiu in picioare pentru 199 de pasageri.
„Avand peste 130 de ani de experienta in constructia tramvaielor electrice, Siemens ofera clientilor sai proiecte la cheie care prezinta solutii generale integrate capabile sa raspunda nevoilor fiecarui oras, facandu-l un partener de incredere. Solutiile de metrou usor furnizate de Siemens sprijina orasele in demersul lor de a face mobilitatea mai durabila si mai eficienta din punct de vedere financiar. Fiind un mod de transport atractiv, aceste solutii au un efect pozitiv asupra dezvoltarii cartierelor unui oras, contribuind astfel la dezvoltarea sociala”, a declarat Michael Peter, CEO al Siemens Mobility Division.