Siemens achizitioneaza un furnizor sarb de componente feroviare

Siemens a anuntat ca va prelua compania Milanović Inzenjering, un furnizor sarb de componente din aluminiu pentru material rulant.

Detaliile financiare nu au fost dezvaluite, insa Siemens a declarat ca achizitia va ajuta compania sa isi consolideze reteaua internationala de producatori.  Conform estimarilor, preluarea va fi incheiata la inceputul lui 2018.

Proprietarul Milanovic Inzenjering, Bratislav Milanovic, a declarat: „Sunt convins ca, datorita colaborarii cu Siemens si facilitatilor de productie moderne de care dispune, aceasta fabrica va deveni un centru important de productie a componentelor de vehicule feroviare in perioada urmatoare. Aceasta tranzactie inseamna intoarcerea industriei la Kragujevac, ceea ce ne permite sa lucram la o mai buna dezvoltare, la atragerea unor noi parteneri si la transferul de tehnologie catre regiunea noastra.

Compania Milanović Inzenjering are sediul in orasul Kragujevac si aprox. 430 de angajati. A fost infiintata in 2001 si, de curand, s-a specializat in productia de componente pentru industria feroviara. Anul trecut, compania a avut venituri in valoare de 15,3 milioane de euro.