spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Siemens a livrat primul metrou C2 pentru Munchen

Primul tren de metrou C2 din cele 24 a ajuns in Munchen si va intra in serviciu comercial incepand cu 2020 pe liniile U2, U3 si U6, a anuntat Siemens Mobility.
Municipalitatea a comandat 45 de trenuri de metrou C2 in 2016.
In 2010, Munchen a lansat un program de achizitie de trenuri de metrou noi, aceasta fiind cea mai mare comanda de material rulant din istoria orasului.
In prima faza, Compania de Utilitati a orasului Munchen a comandat 21 de trenuri de metrou C2 cu sase vagoane in valoare de 185 de milioane de euro. In acelasi timp, SWM a apelat la doua optiuni pentru un numar total de 46 de trenuri de metrou sau 276 de vagoane, care pot fi exercitate pana in 2016 si respectiv 2020. Volumul total al comenzii, cu optiunile incluse, este de 550 de milioane de euro.
Noile trenuri de metrou au la baza platforma trenurilor C folosite la generatia anterioara de vehicule. Designul vehiculului a fost imbunatatit, facandu-l mai prietenos cu mediul, mai economic si mai ecologic decat trenurile C1. Producatorul s-a inspirat de la ultimul model de vehicule de metrou comercializat de Siemens sub denumirea Inspiro.
Noul tren C beneficiaza nu doar de capacitate imbunatatita, de o rata de accelerare si disponibilitate ridicata, ci si de accesibilitate pentru pasageri de la un capat la celalalt al trenului, interior modern si usi de acces late. De asemenea, peste 95% din tren este reciclabil, fiind si foarte eficient din punct de vedere energetic datorita functiei de recuperare a pana la 50% din energia generata in timpul franarii. Noile trenuri vor fi operate pe rutele existente ale Metroului din Munchen. Aceste vehicule vor inlocui trenurile cu o vechime de 40 de ani care opereaza pe Stadtwerke Munich si vor fi utilizate si ca trenuri suplimentare pentru a reduce intervalul intre trenuri si pentru a oferi mai multa capacitate pe liniile existente.
Trenurile sunt construite si supuse testelor statice la fabrica Siemens din Viena, Austria. Asamblarea finala a trenurilor in productie de serie va avea loc la fabrica Siemens din Munchen, Germania.

Ultimele Articole