spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Si Oradea primeste o singura oferta in licitatia pentru tramvaie

Producatorul roman de material rulant, Astra Vagoane Calatori, este unic ofertant atat in licitatia de la Cluj cat si in licitatia pentru achizitia a 20 de tramvai noi (10 tramvaie in prima etapa), lansata de catre Municipiul Oradea in luna mai a acestui an.

La Oradea vor fi achizitionate cate 10 tramvaie, in doua etape. Astfel, contractul este estimat la o valoare intre 74,4 milioane lei, fara TVA (pentru un prim lot de 10 tramvaie) si 148,9 milioane lei, fara TVA, (pentru intregul lot de 20 de tramvaie noi).

Data limita pentru evaluarea ofertei depuse de catre Astra Vagoane Calatori pentru cele 10 tramvaie noi la Oradea este 10 octombrie. Achizitia tramvaielor este finantata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

“Comisia de licitatie a verificat oferta si a transmis firmei ca aceasta este eligibila. Urmatorul pas este analiza tehnica a ofertei, pentru a verifica daca aceasta corespunde, din punct de vedere tehnic, cerintelor din caietul de sarcini”, a declarat pentru presa locala viceprimarul municipiului Oradea, Mircea Malan.

Reprezentanti ai Astra Vagoane Calatori au declarat, pentru Club Feroviar, ca modelul ofertat la Oradea este tramvaiul Imperio. Acelasi tip de tramvai este cel ofertat si la Cluj. Tramvaiul din gama Imperio este fabricat la Arad sub licenta cumparata de la producatorul german Siemens.

Reamintim ca Astra Vagoane Calatori a fost singurul ofertant si in licitatia pentru achizitia a 22 de tramvaie la Cluj. Municipiul a lansat aceasta licitatie pe 10 februarie, valoarea estimata a acordului cadru fiind de 190 de milioane de lei (41 milioane de euro). Finantarea urmeaza sa fie asigurata, ca si la Oradea, din fonduri europene, prin POR 2014 -2020.

Foto: https://amazingromania.net

Ultimele Articole