spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Și CFR SA își reia programul normal. De când intră în vigoare măsura

După anunțul de marți al CFR Călători, privind reluarea activității, miercuri a venit rândul CFR SA. Compania își va relua integral activitatea, respectiv săptămână de lucru de 5 zile, față de 4 zile până acum.

întreținerea infrastructurii feroviare linia ferată spre Aeroportul Brașov salariile la CFR SA programul de lucru la societățile feroviare Ioan Pintea a preluat mandatul
Ioan Pintea a decis reluarea integrală a activității la CFR SA

Programul va reintra în normal din data de 22 iunie, a declarat miercuri pentru Club Feroviar Ioan Pintea, director general al CFR SA. O măsură similară a fost anunțată marți la CFR Călători de către Maxim Rodrigo, lider sindical în Federația Transportatorilor Feroviari din România.

Cu două zile înainte, anume luni, liderii sindicali nu știau nimic de reluarea săptămânii de lucru  de cinci zile și chiar lăsau să se înțeleagă că se va recurge la acțiuni de protest.

”Trebuie să încetăm cu reducerea programului de lucru. Este afectată o parte din salariați, majoritatea cu studii superioare. Situația începe să revină la normal, măsura nu se mai justifică”, a declarat pentru Club Feroviar Florea Dobrescu, președintele Federației Naționale Sindicale Drum de Fier.

El a precizat că a adus și la cunoștința conducerii companiei nemulțumirile salariaților și că pentru această săptămână este programată o întâlnire. ”Liderii din teritoriu ne-au somat să facem ceva, că oamenii nu mai pot suporta. Dacă nu se rezolvă problema, este posibil ca și la compania de infrastructură să asistăm la proteste”, a mai spus liderul sindical.

Mai multe despre subiect aici. Marți Maxim Rodrigo a anunțat reluarea activității la CFR Călători. „Ca urmare a solicitărilor scrise transmise de sindicatele afiliate Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR), conducerea CFR CĂLĂTORI a analizat situația existentă la nivelul întregii companii, pe baza datelor furnizate de sindicatele membre ale Federației și a informațiilor din subunitățile companiei, astfel că au rezultat două seturi de măsuri:
– Încetează cu data de 22.06.2020 pentru tot personalul CFR Călători, reducerea de program de la 5 la 4 zile pe săptămână, iar salariile revin la normal.
– Se prelungesc sau se reiau contractele a 60 de mecanici de locomotivă,  necesari pentru realizarea trenurilor sezoniere care intră în program începând cu data de 26/27 iunie”, spuneau marți sindicaliștii din Federația condusă de el.

La CFR Marfă, activitatea este departe de a reveni la normal

În ceea ce privește CFR Marfă, și aici toți salariații sunt în program de lucru redus. Și asta pentru că, chiar dacă transportul feroviar de marfă și-a mai revenit în ultima perioadă, volumul de transport este încă foarte redus. În consecință, este puțin probabil ca în perioada imediat următoare să se revină la programul de lucru de cinci zile pe săptămână. (D.C.)

 

 

Ultimele Articole