spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Shift2Rail si Cehia semneaza un acord de colaborare pentru cercetare si inovare

Shift2Rail Joint Undertaking si Ministerul Transporturilor din Republica Ceha au semnat un Memorandum de Intelegere care va imbunatati dezvoltarea si implementarea noilor tehnologii pentru a creste atractivitatea, siguranta, fiabilitatea si eficienta transportului feroviar pentru pasageri si marfa in Europa, dar mai ales in Republica Ceha.
„Aceasta noua colaborare se va concentra pe identificarea prioritatilor comune si potentialelor sinergii prin schimb de informatii si participare la toate evenimentele relevante cu scopul de a promova participarea jucatorilor din industria feroviara, inclusiv prin beneficiul participarii la programele europene”, a declarat Carlo Borghini, Directorul Executiv Shift2Rail.
Beneficiile comune ale acestei colaborari sunt clare, asa cum este demonstrat prin nivelul participarii si interesul companiilor mici si mijlocii, industria regionala, precum si alti participanti in cadrul programului Shift2Rail, dar si de rolul strategic al Republicii Cehe in sustinerea specializarii inteligente in sectorul feroviar.
„Furnizorii cehi au astfel sansa de a participa la productia si introducerea tehnologiilor moderne in transportul feroviar datorita noilor proiecte europene. Cehia intentioneaza sa construiasca linii feroviare de mare viteza care solicita cele mai ridicate standarde de siguranta si tehnologie. De asemenea, avem planuri de investii in reteaua feroviara existenta”, a declarat Ministrul Transporturilor din Cehia, Dan Ťok.

Ultimele Articole