GALERIE FOTO Calea Ferată din Moldova se pregătește de sezonul estival. Inspecție a directorului

Calea Ferată din Moldova (CFM) face pregătiri intense pentru sezonul estival, iar directorul general a fost în inspecție.

”În perioada 20-24 mai 2019, Iurii Topala, director general al CFM, însoţit de şefii serviciilor de profil, au inspectat gospodăria magistralei pentru a stabili gradul de pregătire al acesteia pentru traficul estival de marfă şi călători, precum și activitatea tuturor domeniilor de bază ce asigură securitatea circulaţiei. Acţiunea este una tradiţională şi este organizată în conformitate cu Regulile de exploatare tehnică a Căii Ferate din Moldova”, a postat CFM pe Facebook.

Pregătire mai bună pentru sezonul estival ca anul trecut

În discuția sa cu șefii stațiilor și șefii nodurilor feroviare, directorul general al CFM, Iurii Topala, a atenționat asupra necesității colaborării cu firmele și identificării problemelor ce țin de încărcarea și descărcarea mărfii.

”Urmare a rezultatelor reviziei, membrii comisiei au stabilit că gradul de pregătire a infrastructurii feroviare este mai bun comparativ cu perioada similară a anului trecut. În scopul înlăturării deficiențelor și îmbunătățirii serviciilor transport marfă și transport călători, șefii filialelor au primit un șir de însărcinări privind respectarea de către subdiviziunile întreprinderii a tehnologiilor în vederea asigurării securităţii circulaţiei şi protecţiei muncii, îngrijirii construcţiilor, instalaţiilor, clădirilor de menire tehnică şi de serviciu”, se mai arată în postarea CFM.