spot_img
luni, octombrie 18, 2021
spot_img

Un nou serviciu de transport al Yusen Logistics Romania, pe ruta București-Curtici

Un nou serviciu de transport al Yusen Logistics Romania a fost lansat sâmbătă, 6 februarie 2021, pe ruta București-Curtici.

serviciu de transport al Yusen Logistics
FOTO Intermodal&Logistics

Yusen Logistics Romania (fostă Tibbett Logistics) activează pe piața de transport intermodal încă din anul 2008. ”Din 2008 până în prezent am proiectat și pus în practică atât servicii de transport combinat între Portul Constanța și Bucuresti, cât și servicii de operare Terminal Intermodal de interior (Yusen BIRFT – Bucharest International Rail Freight Terminal)”, au declarat reprezentanții companiei, citați de site-ul Intermodal&Logistics.

Până la startul acestui nou proiect, serviciile intermodale din Europa se opreau la granița de Vest a României (Curtici, Oradea) sau la Ploiești, fără a avea o soluție reală de conectare feroviară cu zona București, aceasta fiind principalul pol de importuri al României, având în vedere concentrarea de centre de distribuție și spații logistice de clasa A. “Ruta feroviară București – Curtici asigură extensia serviciului intermodal regulat din și către Portul Constanța atât pentru containerele maritime (20’/40’), cât și pentru cele continentale (45’ pallet wide), oferind clientilor noștri posibilitatea unui serviciu de transport complet al mărfurilor sosite dinspre sau cu destinații ca Budapesta/ Koper/ Genk/ Duisburg/ Koln și nu numai”, adaugă reprezentanții companiei.

Conferinţa de Infrastructură 2021

Anul European al căilor ferate valorifică potențialul transportului feroviar

Organizată de data aceasta în format online, Conferința de Infrastructură 2021 va continua tradiția evenimentelor trecute, de a aduna la același prezidiu atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Aceștia vor analiza și prezenta proiectele finalizate până acum, pe cele în derulare, dar și pe cele ce urmează să fie licitate sau pentru care se vor semna noi contracte de finanțare.

ÎNREGISTRARE

Noul serviciu de transport al Yusen Logistics, facilitat de Unicom Tranzit

Plecarea inaugurală a acestui serviciu din Yusen–Bucharest International Rail Freight Terminal către Railport Arad a avut loc sâmbătă, 6 februarie 2021, tracțiunea fiind asigurată de către Unicom Tranzit. Garnitura de tren are în compunere 33 de vagoane: 14 x 90’ (Sggmrss) pentru trafic intra-european (45’pallet wide) cât și 19 x 40’ (Lgs) pentru trafic containere maritime (20’/40’), timpul de tranzit estimativ fiind de 36 ore/sens.

Pentru început, frecvența trenurilor este săptămânală, cu plecare din Yusen–BIRFT în fiecare zi de sâmbătă la ora 12,00 și sosire în Railport Arad luni la ora 10,00, plecare din Curtici marți la ora 02,00 și sosire în Yusen-BIRFT miercuri la 16,00.

“Considerăm că în acest moment piața este pregătită pentru un nou pas în dezvoltarea rețelei intermodale din România, clienții nostri exprimându-și interesul pentru serviciile de transport mai prietenoase cu mediul, mai eficiente din punct de vedere al costurilor și, nu in ultimul rând, pentru predictibilitate!”, precizează reprezentanții Yusen Logistics Romania.

Yusen Logistics Romania este unul dintre cei mai mari jucători din piața de logistică și distribuție din România, oferind soluții de depozitare și distribuție ambientală și temperatură controlată, transport internațional FTL/LTL, transport intermodal și vămuire, unui portofoliu variat de clienți din industriile retail, automotive, industrial și FMCG, operând peste 150.000 mp de spații logistice clasa A și având 1.450 de angajați.

”Suntem foarte onorați și mândri că suntem partenerul Yusen Logistics pentru acest nou proiect în România. Ne continuăm misiunea de a susține și dezvolta servicii feroviare de logistică intermodală ecologică și durabilă”, se arată într-o postare pe Linkedin a Unicom Tranzit.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole