Serviciile feroviare China-Olanda vor creste pana anul viitor

30 septembrie 2016

roterdamOperatorul feroviar chinez CdiRS a lansat primul serviciu feroviar rapid intre China si Olanda care ofera servicii de transport saptamanale. Conform planurilor, operatorul si partenerul sau olandez, RailPortbrabant, parte a grupului GVT, intentioneaza sa opereze serviciul de cinci ori pe saptamana incepand cu anul viitor cel mai tarziu.
Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express ofera servicii „door-to-door”, ajungand la destinatie in 15 zile. Trenul traverseaza Kazahstan si Moscova. Chengdu ofera legaturi feroviare catre orasele chineze Shanghai, Ningbo, Wuhan, Yiwu, Xiamen, Shenzhen, Nanning si Kunming, dar si catre Vietnam si Coreea de Sud. „Marfurile din China sunt adesea transportate pe mare, din portul Rotterdam catre Marea Britanie, Scandinavia si Portugalia”, a declarat Roland Verbraak, Directorul General al Grupului de Logistica GVT.
„Datorita acestui serviciu rapid, avem acum si o legatura rapida terestra. Credem cu tarie in acest concept, partial pentru ca o mare parte din Europa poate fi accesata eficient prin legaturile maritime din Rotterdam. Si vice-versa, desigur”, a declarat Allard Castelein, Directorul executiv al Autoritatii Portului din Rotterdam.