spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

Serbia va lansa noi licitatii in valoare de peste 90 milioane euro

Caile Ferate Sarbe (Zeleznice Srbije) vor lansa, pana la sfarsitul lui 2017 dar si in prima jumatate din 2018, noi licitatii potrivit strategiei de modernizare a infrastructurii feroviare.

Proiectele pentru care se vor organiza licitatii vor fi finantate cu ajutorul unui imprumut in valoare de 91,5 milioane euro, acordat de catre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Astfel, Infrastruktura Zeleznice Srbije (administratorul de infrastructura feroviara din Serbia), parte a Zeleznice Srbije, va lansa licitatii pentru modernizarea unor sectiuni situate pe Coridorul pan-european X.

Lista proiectelor cuprinde reconstructia sectiunii Jajinci-Mala Krsna, parte a liniei Belgrad-Rakovica-Resnik, precum si lucrari de modernizare a garii Mala Krsna, anunta Infrastruktura Zeleznice Srbije.

Mai mult, compania intentioneaza sa lanseze licitatii pentru livrarea unui sistem de informare pentru managementul traficului, pentru controlul de la distanta al sistemelor de infrastructura din hub-ul feroviar Belgrad dar si pentru livrarea unui sistem audio-video de informare a pasagerilor.

Infrastruktura Zeleznice Srbije spune ca in decembrie anul acesta isi va tripla investitiile, ajungand la un total de 640 milioane de euro pentru 2017 fata de 215 milioane euro, acordate in 2016, pentru modernizarea unor sectiuni de cale ferata in lungime totala de 275 kilometri.

Subsidiara Infrastruktura Zeleznice Srbije a fost infiintata in 2015, cu statut de societate pe actiuni. Masura a facut parte din strategia de reorganizare a activitatii diferitelor sectoare  ale operatorului national Zeleznice Srbije in companii separate.

Ultimele Articole