Serbia si Rusia semneaza un contract de 230 milioane euro pentru infrastructura feroviara

Compania de Cai Ferate din Serbia si RZD International vor semna un contract, in valoare de 230 milioane de euro, pentru trei proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare. Anuntul a fost facut chiar de catre guvernul de la Belgrad.

Noul contract semnat va presupune proiectarea si implementarea celor trei proiecte privind electrificarea sectiunii feroviare Stara Pazova-Novi Sad, constuirea unui centru modern de dispecerizare, precum si continuarea modernizarii sectiunii de cale ferata Valjevo-Uzice, parte a coridorului feroviar ce va lega capitala sarba Belgrad de portul Bar din Muntenegru.

Fondurile necesare proiectelor de modernizare ar putea fi accesate tot de la rusi. Reamintim ca in octombrie 2018, Compania de Cai Ferate din Serbia era in discutii avansate pentru accesarea unui imprumut in valoare de 500 milioane euro pentru continuarea proiectelor de modernizare a coridorului Belgrad-Bar, pe diferite sectiuni, dar si pentru reconstruirea liniei Stara Pazova- Novi Sad.

RZD International, subsidiara a Cailor Ferate Ruse (RZD), deruleaza deja o serie de proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare pe reteaua sarba.