spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Serbia obtine peste 290 milioane dolari pentru linia Belgrad-Stara Pazova

Intr-o prima etapa, pana la sfarsitul lui 2017, Serbia va investi 40 milioane de dolari (34 milioane euro) in proiectul de modernizare a sectiunii Belgrad-Stara Pazova care face parte din linia de cale ferata ce leaga capitala Belgrad de Budapesta, capitala Ungariei. Declaratia apartine Prim-Ministrului sarb, Ana Brnabic, care a confirmat si faptul ca lucrarile la aceasta sectiune vor fi demarate in luna noiembrie.

 „Un total de 40 de milioane de dolari vor fi platiti companiilor care efectueaza lucrarile, ceea ce va influenta si produsul intern brut (PIB)”, a precizat Ana Brnabic.

In plus, operatorul feroviar de stat Zeleznice Srbije a obtinut o finantare de 250 de milioane de dinari (2 milioane de euro), cu sprijin guvernamental, pentru plata taxei pentru taierea padurilor ca parte a proiectului.

Modernizarea sectiunii Belgrad-Stara Pazova va fi finantata cu un imprumut de 297,6 milioane dolari (252 milioane euro) de la Banca de Export-Import din China. Imprumutul va fi rambursat in 20 de ani, inclusiv cu o perioada de gratie de cinci ani.

Ultimele Articole