vineri, iulie 5, 2024
spot_img

Serbia investeste 2,5 mld euro in infrastructura feroviara

serbiaSerbia intentioneaza sa investeasca 2,5 mld euro pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare. „Valoarea proiectelor existente si ce urmeaza sa demaram in acest an se ridica la 2,5 mld euro. Din aceasta suma, preconizam ca pentru linia Budapesta-Belgrad se vor aloca 1 mld euro.
La finele anului trecut, noua companie Infrastructure Railways of Serbia, formata prin restructurarea companiei nationale feroviare, si RZD International au semnat un nou contract pentru modernizarea liniei Resnik – Valjevo. Contractul in valoare de 80 mil dolari implica modernizarea a 77,6 km de linie ce leaga Bazinul Adriatic de Coridorul Paneruopean 10. Lucrarile ar urma sa fie demarate din martie 2016, urmand sa fie finalizate in 14 luni.
De asemenea,, in noiembrie 2015, Serbia si China au semnat un contact pentru constructia si reconstructia legaturii feroviare ca parte a liniei Budapesta-Belgrad, unul din cele mai important proiecte de infrastructura ale Serbiei. Pana in 2018, Serbia intentioneaza sa odernizeze 500 de km de linie pentru a permite trenurilor sa circule cu viteze de 120 km/h.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole