luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Serbia doreste sa valorifice imprumutul acordat de Rusia

01-serbiaSerbia intentioneaza sa grabeasca implementarea acordului de imprumut semnat cu Rusia acum trei ani, conform declaratiilor Ministrului de Transport sarb.
Anul acesta, Serbia planuieste sa reabiliteze 167 de km de linii feroviare folosind suma provenita din imprumut, a declarat ministrul de transport Zorana Mihajlovic in timpul unei intalniri cu directorul RZD International, Sergey Pavlov, care a avut loc in Belgrad.
Cei doi au discutat si posibilitatea de a accelerata livrarea celor 19 trenuri diesel rusesti ramase din totalul de 27 care au fost cumparate in urma acordului.
In 2013, Serbia a semnat un acord de imprumut in valoare de 800 de milioane de dolari cu Rusia pentru operatorul feroviar de stat, Zeleznice Srbije. Imprumutul acopera 85% din costurile totale de 940 de milioane de dolari ale planului de modernizare a sistemului feroviar.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole