spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Serbia a reabilitat 112 km de linii pe Coridorul X

RZDICosturile totale ale reconstructiei a sase sectiuni pe segmentul sarb al Coridorului X s-au ridicat la 86 de milioane de dolari si au inclus 112 km de linii. Proiectul a fost finantat cu ajutorul creditului la export acordat de Rusia.
Anul acesta, Rusia si Serbia au semnat un Protocol care modifica acordul privind creditul la export care implica prelungirea liniei de credit de 800 de milioane de dolari acordata proiectelor feroviare. Creditul acordat de Rusia a fost prelungit cu inca 4 ani pana la 31 decembrie, 2021. Prelungirea liniei de credit permite inceperea lucrarilor de reconstructie a sectiunii Stara Pazova – Novy Sad a liniei de cale ferata Belgrad – Budapesta.
Proiectul in valoare de 941 de milioane de dolari este implementat de RZD International inca din 2014 si implica constructia infrastructurii feroviare moderne cu standarde de siguranta ferme, o viteza de deplasare ridicata de la 30 la 120 km/h, si chiar de 200 km/h pe unele sectiuni. Livrarea a 27 de automotoare diesel rusesti noi, dintre care ultimele trei au ajuns deja in Serbia, este, de asemenea, inclusa in contract.
In ianuarie, Infrastruktura Zeleznice Srbije a anuntat ca a semnat un contract in valoare de 25,2 milioane de dolari pentru reconstructia liniei Belgrad-Nis cu China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC).
In februarie 2017, RZD International a anuntat ca a finalizat reconstructia sectiunii feroviare Vranjska Banja-Ristovac a Coridorului X de transport transeuropean in Serbia. In plus, Serbia a anuntat ca va fi lansata in curand pregatirea documentatiei tehnice pentru a treia sectiune a liniei Belgrad-Budapesta.

Ultimele Articole