miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Sensonic va folosi AI pentru a proteja elefanții care ajung pe calea ferată

Sensonic a câștigat un contract de mai multe milioane pentru a implementa un sistem inovator de detectare a elefanților pentru rețeaua de pe Coasta de Est a Căilor Ferate Indiene. Acest proiect esențial va utiliza fibra optică și tehnologia de detectare AI pentru a ajuta la protejarea elefanților pe cale de dispariție și a operațiunilor cu trenuri de-a lungul a peste 30 de coridoare pentru elefanți, care se întind pe peste 400 km de cale ferată.

Coliziunile dintre trenuri și elefanți reprezintă o preocupare majoră în India, ducând în mod tragic la pierderea multor animale pe cale de dispariție și riscând, de asemenea, și siguranța oamenilor. Sistemul inovator de detectare a elefanților de la Sensonic, cunoscut și sub numele de sistemul Gajraj, abordează această provocare în mod direct.

Elefanții beneficiază de protecție pentru șine cu fibră optică și AI

Sistemul folosește tehnologia Distributed Acoustic Sensing (DAS) pentru a asculta pașii elefanților care se apropie.

Prin detectarea vibrațiilor transmise prin cablurile de fibră optică îngropate de-a lungul șinelor, sistemul AI poate detecta prezența și mișcarea elefanților în apropierea liniei de cale ferată în timp real.

Algoritmii monitorizează prezența acestei specii pe cale de dispariție și, atunci când se apropie prea mult de pericol, se trimit avertismente personalului feroviar.

Acest sistem avansat de avertizare permite căii ferate să ia măsurile de precauție necesare, cum ar fi reducerea vitezei sau oprirea și trimiterea personalului pentru a permite elefanților trecerea în siguranță, prevenind coliziunile mortale cu animalele care cântăresc la fel de mult ca un SUV mare sau un camion mic.

Beneficiile proiectului

„Suntem incredibil de mândri să colaborăm cu rețeaua de pe Coasta de Est a Căilor Ferate Indiane pentru acest proiect vital”, a declarat Deep Desai, MD Sensonic India.

„Sistemul nostru de detectare a elefanților oferă o soluție cuprinzătoare care protejează atât elefanții, cât și operațiunile trenurilor. Prin prevenirea coliziunilor, putem reduce semnificativ pierderile de vieți omenești și reducem la minimum întreruperile operațiunilor feroviare.”

Contractul include implementarea sistemului Sensonic de detectare a elefanților prin 1.200 de kilometri de fibră care înconjoară 400 km de șine de cale ferată în rețeaua de pe Coasta de Est care se întinde pe statele Orissa și Jharkhand.

Aceasta include instalarea a 20 de unități de detectare poziționate strategic, împreună cu echipamente de sprijin care permit monitorizarea în timp real, analiza datelor și alertele care să fie trimise personalului feroviar, inclusiv comandanții de gară și piloții de locomotivă.

Atribuirea contractului urmează un proces competitiv de licitație care face referire la demonstrații anterioare de tehnologie la fața locului, evaluare și teste de acceptare de către Căile Ferate din India.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole