spot_img
joi, octombrie 6, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Alstom a finalizat semnalizarea la linia de Otopeni

Compania Alstom a anunțat vineri dimineață că a finaizat semnalizarea la linia de Otopeni, Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă.

Alstom a finalizat lucrările de control feroviar digital și telecomunicații pe linia ferată directă care leagă Gara de Nord de Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni. Linia a fost echipată cu centralizare electronică și soluții de telecomunicații pentru a permite o circulație sigură.

Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București a prevăzut extinderea cu 3 km a căii ferate existente, în lungime de 17 km, permițând pasagerilor să ajungă de la Gara de Nord direct la Terminalul 1 al aeroportului în 20 de minute.

Gabriel Stanciu despre semnalizarea la linia de Otopeni

”Acest proiect este foarte important pentru îmbunătățirea fluidității și eficienței traficului în București, deoarece oferă prima conexiune directă între gara principală a capitalei și principalul său aeroport internațional. Din această perspectivă, compania Alstom se mândrește cu faptul că a asigurat soluțiile digitale de control feroviar. Am finalizat lucrările, din punctul de vedere al semnalizărilor proiectul este gata să intre în operare comercială”, a declarat Gabriel Stanciu, director general al companiei Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București a inclus construcția unei căi ferate simple cu o lungime de 2,95 km, cu trei poduri, un viaduct lung de 1,52 km și o nouă stație feroviară, cu linie dublă, la Terminalul T1 al aeroportului. Compania Alstom a fost responsabilă pentru implementarea soluțiilor digitale de control feroviar și a celor de telecomunicații, inclusiv sistemele de centralizare electronică și sistemele de încălzire a macazurilor, pentru a preveni defecțiunile pe linie în timpul iernii.

Alstom este lider în furnizarea de soluții digitale de control feroviar și infrastructură pe piața din România, în special prin proiectele de reabilitare feroviară aflate în derulare pe secțiunea românească a coridorului European Rin-Dunăre. Compania Alstom este activă pe piața din România din anul 1994. Numărul de angajați a crescut în mod constant, depășind în prezent 500 de persoane.

Ultimele Articole