Alstom a inaugurat o tehnologie de semnalizare digitală în Spania, pe linia Valladolid-León

16 iulie 2019

Grupul Alstom a anunțat că a intrat în serviciul comercial o tehnologie de semnalizare digitală în Spania, pe linia de mare viteză Valladolid-León.

semnalizare digitală în Spania

Este vorba de sistemul de control al trenurilor ERTMS Nivelul 2 Atlas, care a fost pus în funcțiune după multe teste de fiabilitate făcute de Adif (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias – gestionarul de infrastructură feroviară din Spania) și după ce a primit autorizarea Agenției spaniole pentru securitate feroviară (AESF).

Această punere în funcțiune s-a făcut pe baza contractului atribuit de Adif în 2014 unui consorțiu condus de Alstom, pentru echiparea liniei Valladolid-León cu tehnologia ERTMS Nivelul 2 și pentru asigurarea mentenanței pe o perioadă de 20 de ani, informează Orange.

Sistemul de semnalizare digitală în Spania permite viteze sporite

Sistemul ERTMS Nivel 2 Atlas al Alstom este o soluție de semnalizare digitală care le permite trenurilor să circule cu viteze sporite fără semnalizare laterală fizică. Datorită Atlas, pe linia Valladolid-León va crește siguranța și disponibilitate, ca de altfel și viteza maximă a trenurilor, de la 200 km/h la 300 km/h. Pasagerii vor beneficia de un timp de parcurs mai mic, grație noului mers al trenurilor care a fost propus.

Suntem foarte mândri de această punere în funcțiune. Este vorba de cel de-al doilea sistem de semnalizare ERTMS Nivelul 2 pus în funcțiune în Spania, după cel instalat pe noua linie de mare viteză Albacete-Alicante, pentru care tot Alstom a fost lider de consorțiu. Aceasta demonstrează know how-ul tehnic al Alstom și statutul său de lider în domeniu”, a declarat Antonio Moreno, director general al Alstom Spania.

Contractul include concepția, furnizarea, instalarea, punerea în funcțiune și mentenanța pe 20 de ani pentru sistemul de semnalizare, sistemele de telecomunicații fixe și de control al vitezei, postul de control al macazurilor și regulatorul de circulație, echipamentul de securitate, echipamentul de comunicații GSM-R mobil și infrastructura destinată trenurilor și operatorilor de telefonie mobilă.

Cu proiecte în 30 de țări, Alstom a instalat aproape 40% din sistemele ERTMS Nivel 2 din Europa și a echipat cu soluția sa ERTMS Atlas peste 8.000 de trenuri de 200 de tipuri.