spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

VIDEO Semnalizare defectă pe M700. Întârzieri record la trenurile de Aeroport

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă a fost semnalizare defectă pe M700, între Pajura și Mogoșoaia, fapt care a provocat întârzieri record la trenurile care fac legătura între Gara de Nord din București și Aeroportul Intenațional Henri Coandă.

semnalizare defectă pe M700 Desiro pe Suceava-Putna calea ferată Mogoșoaia-Balotești

Problema s-a rezolvat în cursul dimineții de sâmbătă, la ora 4,45, au declarat pentru Club Feroviar surse din cadrul Regionalei București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Până atunci însă, pe toată durata nopții, la trenurile spre și dinspre Aeroportul Otopeni au înregistrat întârzieri record. Bunăoară, trenul 10701, operat de CFR Călători, care trebuia să plece din București Nord la ora 1,10 a avut o întârziere de 46 de minute la plecare și a ajuns la stația Aeroport Henri Coandă cu o întârziere de 66 de minute.

Filmare realizată de Adrian Constantin Zofei

Și trenurile operatorilor privați au avut întârzieri. De exemplu, trenul 16043 operat de Regio Călători care avea ca oră de  plecare din București Nord 1,50, a avut 27 de minute întârziere la plecare, iar la sosire la Aeroport – 46 de minute. Exemplele pot continua.

Semnalizare defectă pe M700. Problema a fost rezolvată

Cum spuneam, problema a fost rezolvată la ora 4,45. În consecință, trenul 10705, operat de CFR Călători, a plecat din Gara de Nord la ora stabilită prin livret, 5,10, și a ajuns la Aeroport Henri Coandă după 20 de minute, conform programului. La ora transmiterii acestei știri, circulația feroviară pe M700 se desfășoară normal.

Conform primelor informații deținute de Club Feroviar, problemele la semnalizare, din cauza cărora trenurile au circulat la ”cale liberă”, au apărut din cauza lucrărilor la trecerea la nivel de la Parc Mogoșoaia. (A.B.)

Ultimele Articole