spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

Directorul STPT, urmărit penal pentru că a încercat să-l mituiască pe șeful de gară de la AUR

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat joi după-amiază că a început urmărirea penală a deputatului PNL Cosmin Șandru și a lui Nicolae Bitea, directorul general al Societății de Transport Public Timișoara (STPT), acuzați de dare de mită către deputatul Ciprian Titi Stoica, șeful de gară de la AUR.

Procurorii îi acuză pe cei doi liberali că i-au promis unui alt deputat numirea unor apropiați în posturi de conducere ale unor instituții publice dacă acesta nu votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Dosarul a fost deschis după ce parlamentarii AUR au depus o plângere penală legată de comportamentul lui Cosmin Șandru și propunerea făcută de acesta deputatului Ciprian Titi Stoica. AUR a depus și o înregistrare audio.

„La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această <favoare>, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus. Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, a precizat DNA.

Șeful de gară de la AUR a intrat în Parlament anul trecut

șef de gară de la AUR
Ciprian Titi Stoica a fost șef de gară în Regatul Unit

După alegerile de la finele anului trecut,  în Parlamentul României a intrat și un șef de gară de la AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

Ciprian Titi Stoica nu a fost șef de gară în România, ci în Marea Britanie, unde s-a stabilit pe 14 februarie 2010. „Sunt omul bun la toate. Cel mai înalt grad din staţie. Acopăr, de obicei, toate posturile de şef de echipă pe diferitele domenii de activitate, de la mişcarea   trenurilor, la accesul prin turnicheţi, la biroul de bilete”, a declarat deputatul ales, citat de Mediafax.

Ca șef de gară în Marea Britanie, Titi Stoica câştiga aproape 4.000 de lire sterline pe lună. De când s-a întors în ţară, ca deputat, are un salariu de doar 2.300 de euro.

Ultimele Articole