spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Șeful Regionalei CFR Călători Timișoara, filmat când ar fi luat șpagă. Suma în cauză, derizorie

Fostul șef al CFR Călători Timișoara Florin Blăgăilă a fost filmat în biroul său când primea mită.

FOTO Radio Reșița

Florin Blăgăilă, la data faptelor directorul Sucursalei Regionale Timișoara din cadrul Societății Naționale „CFR Călători” SA, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de luare de mită, potrivit pressalert.ro. Alături de acesta, procurorii anticorupție i-au trimis în fața instanței și pe omul de afaceri Dumitru Banda și pe fiul acestuia, numit tot Dumitru Banda.

În biroul directorului care era anchetat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, cei de la DGA au instalat o cameră de supraveghere. Ulterior, o parte a anchetei a fost preluată de DNA Timișoara. Conform imaginilor, anul acesta, în 17 martie, Blăgăilă a primit prin intermediul omului de afaceri 1.500 lei. Motivul – să urgenteze achitarea unei facturi în valoare de 33.724 lei, în cadrul unui contract încheiat cu SRTFC Timișoara, ce avea ca obiect „reparații și întreținere clădiri-lot Deva”. Conform anchetatorilor, suma remisă „cu titlu de mită ar fi fost pusă la dispoziția omului de afaceri de către fiul său, inculpat în prezenta cauză”. Dumitru Banda este cercetat în libertate sub control judiciar pentru dare de mită, iar fiul său pentru complicitate la dare de mită. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Timiș.

În aprilie au avut loc percheziții la Timișoara

Pe 13 aprilie, Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Timiș au făcut percheziții la CFR Călători Timișoara, fiind vizat Florin Blăgăilă, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Oamenii legii au făcut marți șapte percheziții în județele Hunedoara și Timiș, inclusiv la sediul CFR Călători Timișoara. Vizat de anchetă era fostul director al sucursalei CFR Călători Timișoara, Florin Blăgăilă, care a fost înlocuit din funcție la începutul lunii în curs de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

Ultimele Articole