spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Șeful CFR Călători Cluj tras pe linie moartă până la pensionare. Ovidiu Vizante s-a gândit că e bun totuși de consilier

Eugen Fărcășanu a fost destituit din funcția de director al Regionalei Cluj a CFR Călători. Conducerea CFR Călători s-a gândit că e bun măcar de consilier.

sursa foto: Gazeta de Cluj

 

Destiuirea a avut loc luni, potrivit unor surse ale Club Feroviar. Fărcășanu urmează să iasă la pensie în vara acestui an și a fost deci destituit din funcție cu câteva luni înainte de retragerea sa la pensie. Pentru a nu îl lăsa totuși cu un salariu mic care să îi afecteze pensia, Eugen Fărcășanu a fost numit consilier, poziție în care remunerația sa va fi mai mare.

Întrebat de măsura decisă de el, Ovidiu Vizante, directorul general CFR Călători, a refuzat orice răspuns, sugerând trimiterea unei solicitări de presă către companie. CFR Călători nu are un purtător de cuvânt care să ofere răspunsurile solicitate de jurnaliști pe loc sau în timp foarte scurt. De regulă, răspunsurile la astfel de solicitări durează și săptămâni, informațiile către jurnaliști stau la mapă, nesemnate, chiar și atunci când întrebările sunt foarte simple. Astfel de practici au fost foarte frecvente, mai ales în mandatul fostului director general, Dan Costescu. Oricum, o astfel de informație nu își mai are actualitatea după câteva zile. Nu este cunoscut numele celui care îi va lua locul lui Fărcășanu.

Un cartof fierbinte

Regionala condusă până ieri de Eugen Fărcășanu are probleme sensibile. Aici, la Cluj, își are sediul reparatorul Remarul 16 Februarie, companie în sfera de influență a lui Călin Mitică, care pur și simplu a sechestrat șase automotoare Siemens Desiro ale CFR Călători trimise acolo în reparații. Situația face obiectul unei dispute în Justiție între CFR Călători și Remarul 16 Februarie. Starea contractului a fost obiectul mai multor verificări efectuate inclusiv de instituția Corpul de Control al Prim-Ministrului. (D.C.)

 

 

Ultimele Articole