marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Sectorul feroviar se angajeaza sa optimizeze implementarea ERTMS

eraIn cadrul unei ceremonii de semnare care a avut loc la targul feroviar international InnoTrans din Berlin, Comisarul Eurpean pentru Transport, Violeta Bulc, a supravegheat semnarea unui Memorandum de Intelegere intre Comisia Europeana, Agentia Feroviara Europeana si organizatiile din sectorul feroviar (CER, EIM, EPTTOLA, ERFA, Grupul Utilizatorilor de ERTMS, Grupul Industriei GSM-R, UIC, UNIFE si UNISIG). Memorandumul are ca scop oficializarea unui proces de management integrat pentru implementarea ERTMS in Europa.
Cu acest obiectiv ambitios si concret pentru sectorul feroviar, beneficiile ERTMS pot fi optimizate. Datorita specificatiilor stabile si a unei structuri de management colaborativa cu Platforma Actionarilor ERTMS, se poate in sfarsit ajunge la interoperabilitate in Europa. Comisarul European Violeta Bulc a evidentiat conformitatea si disponibilitatea ca fiind factori cheie ai succesului: „Solicit industriei sa ofere echipamente conforme si convenabile astfle incat vehiculele echipate cu ERTMS sa fie capabile sa circule liber pe intreaga retea europeana”.
Acest memorandum nou creeaza cadrul legal si tehnic necesar pentru ca un tren dotat cu cea mai recenta varianta a ERTMS sa poate opera pe orice linie compatibila cu un nivel de performanta acceptabil. Acesta solicita un management matur al acestui sistem care are la baza un software, iar clientii si furnizorii pot introduce in contracte clauze pentru servicii de intretinere software.
Cadrul memorandumului ia in calcul rezultatele initiativei Perspectiva pe Termen mai Lung, schimbarile care pot aparea in digitalizarea sistemului feroviar si noile competente ale autoritatii sistemului, Agentia Feroviara Europeana, conform Pachetului Patru Feroviar.
Administratorii de infrastructura isi iau angajamentul sa asigure circulatia libera a vehiculelor echipate cu ERTMS si sa respecte, voluntar, cerintele Agentiei privind aprobarea proiectelor de linie in avans fata de termenul legal, care este 2019.

Ultimele Articole