Secretarul general adjunct al MT și-a avizat funcții din care a câștigat peste 22.000 lei

13 octombrie 2020
Secretarul general adjunct al Ministerul Transporturilor, Magdalena Niculescu, a avizat în 2018 când era director juridic in Ministerul Economiei, ordine de ministru prin care a beneficiat de venituri totale necuvenite în sumă de 22.088 lei, potrivit ANI. Magdalena Niculescu a ocupat funcția prin detașare, ea deținând anterior funcția de director adjunct al Corpului de Control din Ministerul Transporturilor.
Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate (ANI) , „în calitate de director al Direcției Juridice și Relații Internaționale din cadrul Ministerului Economiei, a avizat în anul 2018, trei Ordine ale Ministrului Economiei, prin care a fost nominalizată, în vederea alegerii ca administrator provizoriu al unei societăți de către Adunarea Generală a Acționarilor, respectiv a prelungirii duratei mandatului de administrator provizoriu al societății, precum și în vederea alegerii de către Adunarea Generală a Acționarilor în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății. În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al societății, persoana evaluată a încasat venituri totale în cuantum de 22.088 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și lit. c) din Legea nr. 161/2003”.
Declarația de avere a Magdalenei Niculescu pe 2018 indică venituri în medie net lunar de aproximativ de 10.000 lei, din care 6.000 reprezintă salariul, restul, cel mai probabil, indemnizații CA, cum în dreptul lor Magdalena Niculescu menționează că sunt obținute în conformitate cu legea 161/2003, anume „măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice”. (D.C.)