marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

BREAKING Club Feroviar a avut dreptate: Omul lui Emil Boc a fost uns secretar general la Ministerul Transporturilor

Așa cum a anunțat Club Feroviar încă de săptămâna trecută, o persoană de încredere a lui Emil Boc a fost ”unsă” secretar general la Ministerul Transporturilor. Decizia de numire în această funcție a Ștefaniei Ferencz, semnată de premierul Ludovic Orban, a apărut în Monitorul Oficial al României.

Adrian Bărbulescu

general la Ministerul Transporturilor

Decizia prin care Ștefania Ferencz a fost desemnată să execute cu caracter temporar, prin detașare, această funcție, vine la nici 24 de ore după o altă Decizie a premierului, prin care era demis predecesorul ei, Petre Neacșa, numit în 2017 de fostul premier Sorin Grindeanu.

Ștefania Ferencz a fost consilieră și șefa de cabinet a premierului Emil Boc. În perioada 2000-2004, când Emil Boc era deputat, a fost șefa de cabinet a acestuia, relatează Ziar de Cluj.

Înainte de a-l însoți pe Emil Boc la București în 2008, în momentul în care a acesta fost numit premier, Ștefania Ferencz ocupa la Primăria Cluj-Napoca funcția de șef al Direcției Patrimoniului Municipiului și Evidența Proprietății. Ștefania Ferencz a trecut, de-a lungul carierei sale, prin mai multe funcții publice influente. În 2009, era șefa de cabinet a fostului premier și apoi secretar de stat în aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

Mai întâi comisar la CNVM, apoi secretar general la Ministerul Transporturilor

După demisia lui Emil Boc din funcția de premier, în februarie 2012,  Ferencz era numită secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat. Între timp, a devenit membru în Consiliul de Administrație al E.On Gaz, membru în Consiliul de Supraveghere al Contragarantare SA, unde acționar este Statul român, și membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări al Eximbank.

Tot în 2012, ea este numită comisar în Comisia Națională a Valorilor Mobiliare. Potrivit ultimei sale declarații de avere, depusă în vremea în care era comisar la CNVM, Ștefania Ferncz și-a cumpărat un apartament în București, de 66 metri pătrați, în 2009 – atunci când era șefa de cabinet a fostului premier Emil Boc. De asemenea, și-a cumpărat și un autoturism Toyota Auris, fabricat în 2007. Ferencz a vândut, tot în 2009, un alt apartament din București, cu suma de 63.900 de euro.

Ștefania Ferencz este de profesie avocat.

Ultimele Articole