spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

BREAKING Ion Iordăchescu preia atribuțiile de secretar de stat pe domeniul feroviar

Ion Iordăchescu preia atribuțiile de secretar de stat pe domeniul feroviar, în locul lui Dragoș Titea, potrivit unui Ordin al ministrului Transporturilor semnat marți de Răzvan Cuc.

secretar de stat pe domeniul feroviar Mircea Florin Biban

Este vorba de Ordinul nr 1222 din 03.09.2019 ”privind delegarea unor atribuții ale ministrului Transporturilor, precum și stabilirea unor responsabilități domnului Ion Iordăchescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor”.

Ion Iordăchescu a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor prin decizia premierului Viorica Vasilica Dăncilă nr. 145 din 28 martie 2018. De acum înainte, el va semna documentele Direcției de Afaceri Europene și Relații Internaționale și ale Direcției de Transport Feroviar, precum și ale societăților și companiilor feroviare aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Transporturilor.

Noul secretar de stat pe domeniul feroviar va coordona 14 entități

Este vorba de nu mai puțin de 14 entități, printre care se regăsesc Compania Națională de Căi Ferate CFR SA (gestionarul infrastructurii), Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători, Autoritatea Feroviară Română (AFER), Societatea Comercială de Transport cu Metroul București  Metrorex SA, Autoritatea de Reformă Feroviară, dar și Clubul Sportiv Rapid.

”Se deleagă domnului Ion Iordăchescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, calitatea de ordonator principal de credite pentru domeniul feroviar, inclusiv pentru creditele bugetare (…)”, se arată în Ordinul ministrului Transporturilor. De asemenea, Iordăchescu este și președintele Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Transporturilor. Totodată, Ion Iordăchescu este delegat să reprezinte relațiile României cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Durabilă (OECD) la nivelul ministerului.

Din 2017 și până în prezent, coordonarea sectorului feroviar a fost în atribuțiile secretarului de stat Dragoș Titea.

Ultimele Articole