Donald Trump îl susține pe guvernatorul de New York în proiectul Second Avenue Subway

25 august 2019

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a asigurat de sprijinul său pe guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, pentru proiectul liniei de metrou Second Avenue Subway.

Second Avenue Subway

”Aștept cu nerăbdare să ajut orașul New York și pe guvernatorul Andrew Cuomo să finalizeze proiectul mult așteptat și parțial construit Second Avenue Subway. El va fi extins până la Strada East 125th în Harlem. A durat mult timp, dar acum au echipa care o poate duce la bun sfârșit!”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter.

Potrivit datelor oficiale, următoarea extindere a liniei Q de metrou până la strada 125, care presupune realizarea celei de-a doua faze a proiectului Second Avenue Subway, ar trebui să fie gata în 2029. Respectarea acestui termen se poate face doar dacă lucrările vor începe în acest an, portivit documentelor oficiale ale Metropolitan Transportation Authority (MTA) și Federal Transit Administration (FTA).

Primul segment din Second Avenue Subway, dat în funcțiune în 2017

Data estimată pentru finalizarea acestui proiect vine la mai bine de 10 ani după ce guvernatorul Andrew Cuomo a inaugurat prima secțiune, în 2017. Această primă secțiune a avut un buget de 4,5 miliarde de dolari și a presupus săparea a 1,5 mile (aproape 2,5 kilometri) de tunel, construcția a trei staţii şi a unei noi intrări pentru o staţie deja existentă.

Întregul proiect va costa 22-24 miliarde de dolari, potrivit estimărilor fostului preşedinte al MTA Capital Construction (până anul trecut), americanul de origine română Michael Horodniceanu.