spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

DIICOT a pus sechestru pe averea lui Cristian Burci, în Dosarul Romvag Caracal

DIICOT a pus sechestru pe averea lui Cristian Burci, investigat din 2016 în dosarul Romvag Caracal pentru un prejudiciu de opt milioane de euro.

sechestru pe averea lui Cristian Burci

Informația apare pe portalul instanțelor, ca urmare a unei decizii a Curții de Apel București, după ce Burci a contestat sechestrul.

”În dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT – Structura Centrală s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă”, a precizat DIICOT.

Sechestru pe averea lui Cristian Burci. Omul de afaceri a fost reținut în 2016

Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, e vorba de dosarul privind devalizarea societatii Romvag Caracal, în care Burci a fost chiar reținut în 2016. Cazul a fost preluat de DIICOT Central de la Biroul Teritorial Olt. Prejudiciul se ridică la opt milioane de euro.

Potrivit unor surse, Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee, în timpul stării de urgență. Potrivit Libertatea, Hideg a plecat în Abu Dhabi la finalul lunii martie, împreună cu Cristi Burci și cu alți 8-9 oameni din fabrica Sanimed de la Călugăreni, județul Giurgiu.

Ultimele Articole