miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

BREAKING Sebastian Vlădescu a fost condamnat la închisoare în Dosarul Mită la CFR

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în Dosarul Mită la CFR.

Mircea Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, directorul eximbank la data faptelor, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. De asemenea, Cristian Boureanu a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare pentru trafic de influenţă.
Dosarul mitei la CFR Dosarul Mită la CFRÎn acelaşi dosar, Constantin Dascălu (foto), fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a primit o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită, iar Mihaela Mititelu, la data faptelor persoană apropiată de conducerea CNCF CFR SA, a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă.
Magistraţii au mai decis confiscarea de la Sebastian Vlădescu a sumelor de 3.990.248,6 de lei, 65.000 euro şi 2.177.000 euro, de la Mircea Ionuţ Costea a sumelor de 3.121.328,41 lei şi 1.919.900 euro, de la Mihaela Mititelu a sumelor 3.083.498,71 lei şi 1.050.087 euro, de la Constantin Dascălu a sumei de 1.114.000 euro, iar de la Cristian Boureanu a sumei de 2.111.799,71 euro.

Decizia instanţei nu este definitivă, notează Agerpres.

În noiembrie 2019, DNA anunţa trimiterea în judecată a fostului ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, în stare de libertate, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul vizează plata lucrărilor executate de austriecii de la Swietelsky la un tronson din Magistrala 800 de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

De asemenea, au fost trimişi în judecată fostul deputat PDL Cristian Boureanu, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu, Mircea Ionuţ Costea (cumnatul lui Mircea Geoană), fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, dar şi administratorul companiei Swietelsky.

Sebastian Vlădescu a fost condamnat în Dosarul Mită la CFR. Comision de 3,5%

amendă pentru Strabag Dosarul Mită la CFRDosarul are ca obiect infracțiuni de corupție derulate pe durata a 12 ani, în perioada 2005 – 2017 în legătură cu derularea contractelor de lucrări de reabilitare a M800. Anchetatorii de la DNA arată că probele dovedesc că în anul 2005, reprezentanții companiei austriece Swietelsky ar fi convenit cu cumnatul lui Mircea Geoană, Mircea Ionuț Costea, Mihaela Mititelu, o persoană apropiată de conducerea CNCFR, și Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanțe, să le plătească un comision de 3,5% din sumele încasate de la statul român.

Tot ce aveau de făcut oficialii români pentru pretinsele milioane de euro promise de angajatul companiei austriece era să se asigure că statul român livrează prioritar și mai ales, fără întârzieri, sumele aferente contractului cu Swietelsky.

Ultimele Articole