spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Se suspendă traficul feroviar pe secția 509, între orele 8,00-14,00, timp de 18 zile

Primăria municipiului Piatra-Neamț a anunțat că se suspendă traficul feroviar pe secția de cale ferată 509, pentru efectuarea unor lucrări.

În perioada 22 noiembrie – 10 decembrie se vor desfășura lucrările de modernizare a trecerii la nivel de cale ferată care asigură accesul pietonal în Ștrand, precizează site-ul local Mesagerul de Neamț.

Astfel, linia feroviară Piatra Neamț – Tarcău Neamț se va închide între orele 08,00-14,00, de luni până vineri, inclusiv în zilele libere prilejuite de celebrarea Zilei Naționale a României. De asemenea, se impun restricții în ceea ce privește viteza în zona străzii Bistriței. Trenurile care vor circula după ora 14,00 trebuie să păstreze limita de 30 km/oră.Se suspendă traficul feroviar pe secția 509. Rămân doar două trenuri pe zi

Ca urmare a acestei măsuri, pe relația Piatra Neamț – Bicaz și retur circulă zilnic doar o pereche de trenuri Regio, 5471/5472.

Oricum, secția nu este una foarte utilizată de trenurile de călători. Înainte de impunerea acestei restricții, între cele două orașe mai circula doar o altă pereche de trenuri Regio, 5473/5474. În trecut, circula și un tren direct București-Bicaz (la un moment dat avea chiar rang de Intercity, chit că era vorba de un automotor Siemens Desiro, pretabil pentru curse regionale), dar el a fost anulat în urmă cu ani buni.

Ultimele Articole