sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

BREAKING. Rodrigo Maxim: Se suspendă protestul mecanicilor de locomotivă

Președintele Federației Sindicatelelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Rodrigo Maxim, a anunțat joi după-amiază că se suspendă protestul mecanicilor de locomotivă programat pentru acest sfârșit de lună.

Decizia a fost luată ținând cont de faptul că în aceasta perioadă de sezon estival mulți români vor să se ducă în vacanță cu trenurile CFR Călători. De asemenea, s-a ținut cont și de promisiunea președintelui Consiliului de Administrație al SNTFC CFR Călători SA, profesorul Gabriel Popa, făcută la o întâlnire cu Rodrigo Maxim, că liderii federațiilor sindicale feroviare reprezentative la nivelul societății vor fi invitaţi la ședința CA al CFR Călători din prima decadă a lunii august 2023. Atunci, va fi pe ordinea de zi un punct referitor la discutarea necesității negocierii unei grile de salarizare care să se aplice de la data de 1 decembrie 2023, astfel încât să se elimine inechitățile salariale apărute în urma aplicării Legii nr. 195/2020 privind Statutul Personalului Feroviar începând de la 1 iulie 2023.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Se suspendă protestul mecanicilor de locomotivă. Decizia a fost luată în unanimitate

”În ședința Consiliului Național de Conducere al FSTFR din data de 26.07.2023 de la ora 20.00, desfășurată în regim de videoconferință, s-a hotărât în unanimitate suspendarea acțiunilor de protest stabilite pentru perioada 29-31 iulie 2023. Față de cele prezentate, conducerea FSTFR a solicitat tuturor membrilor de sindicat FSTFR să-și desfășoare în continuare activitatea conform programului stabilit și afișat pentru luna iulie 2023”, se arată în comunicatul dat publicității de FSTFR.

Mecanicii de locomotivă de la CFR Călători amenințaseră că vor opri lucrul începând de miercuri, pentru că și-au epuizat programul normat pe luna în curs și refuză să mai presteze ore suplimentare, după cum a scris Club Feroviar. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că aplicarea Statutului personalului feroviar s-a făcut practic prin aplatizarea grilei de salarizare. La funcțiile de execuție este un salariu unic brut de 4.500 de lei.

Ultimele Articole