Se suspendă circulația tramvaiului 41, pentru lucrări la stația de metrou Parc Drumul Taberei

Se suspendă circulaţia tramvaiului 41, în lunile iulie şi august, între Pasajul Grant şi terminalul Ghencea, pentru finalizarea lucrărilor la trei obiective de infrastructură, dintre care unul de metrou.

Se suspendă circulaţia tramvaiului 41

Primăria Capitalei precizează că a avizat în Comisia Tehnică de Circulaţie din 4 aprilie următoarele lucrări: lucrări de reabilitare şi consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant; Podul hobanat peste Şos. Virtuţii, în cadrul obiectivului Penetraţie şi racord Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti; Staţia de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei,  în zona intersecţiei cu Str. Braşov în cadrul proiectului “Magistrala 5- Drumul Taberei-Pantelimon. Tronson 1”.

Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendării circulaţiei liniei de tramvai 41 în perioada iulie – august, între Podul Grant şi terminalul Ghencea, pentru buna defăşurare a lucrărilor la obiectivele de investiţii mai sus menţionate.

Se suspendă circulația tramvaiului 41, dar nu pe tot traseul 

Tronsonul liniei 41 rămâne neafectat între Casa Presei şi Pasajul Grant, prin asigurarea unui rebrusment (schimbare a direcţiei traseului) pe strada Turda.

Pentru restul traseului – Pasaj Grant – terminaul Ghencea – se introduce linia navetă de autobuz 641. În ceea ce priveşte fluxul de călători servit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigură o  capacitate maximă de 7.077 călători/h/sens.

Pe perioada de vară, traseul liniei 41 va fi acoperit de un număr de 35 tramvaie cu o capacitate de 6.880 călători/h/sens. În zilele de sărbători, acest traseu este acoperit de un număr de 25 tramvaie cu o capacitate de 5.188 călători/h/sens.