Se scumpesc biletele de tren în Marea Britanie. Noile tarife la transportul feroviar, valabile din ianuarie

2 decembrie 2019

Începând cu data de 2 ianuarie 2020, se scumpesc biletele de tren în Marea Britanie, în medie cu 2,7%. Operatorii feroviari spun că vor oferi condiții mai bune de transport.

se scumpesc biletele de tren

Cotidianul britanic The Independent a calculat noile tarife.

Între Londra și Manchester, prețul biletului dus valabil oricând (Anytime one-way fare) va crește cu 5 lire sterline, până la 180 de lire. Ruta va fi operată de Avanti, care a preluat linia principală West Coast de la Virgin Trains.

În aceeași zi, tariful de la Watford Junction la Rugby va crește la 65,20 lire. Aceasta va însemna un tarif de peste o liră pe milă. Navetiștii din jurul capitalei britanice vor plăti anual în plus 83 de lire pentru a putea ajunge la muncă în Londra.

Un abonament anual din Welwyn Garden City către Londra va costa 3.097 lire, față de 3.016 lire în momentul de față. Pe linia de Sud-Vest (South Western Railway – SWR), navetiștii vor plăti cu 90 de lire în plus de la Woking la London Waterloo – cea mai aglomerară gară din Marea Britanie. Tariful va fi de 3.438 lire sterline.

Se scumpesc biletele de tren. Operatorii promit mai multe vagoane moderne

Paul Plummer, directorul executiv al Rail Delivery Group (RDG), care reprezintă operatorii feroviari, spune că pasagerii vor avea la dispoziție cu 1.000 de vagoane moderne în plus și cu 1.000 de trenuri zilnice mai mult în 2020. ” Industria va continua să facă eforturi pentru modificarea modului de reglementare a tarifelor, pentru a permite o gamă mai bună de tarife accesibile, combinate și potrivite și reducerea supraaglomerării pe unele dintre cele mai aglomerate rute”, a precizat Plummer.

Creșterea prețurilor la biletele de tren a fost anunțată chiar când membrii sindicatului RMT al salariaților care lucrează pentru West Midlands Railway începeau greva de la finele săptămânii.