Se reia traficul din nordul județului Dâmbovița

30 octombrie 2020

Primarul localității Pietroșița anunța reluarea traficului feroviar spre București de la 1 ianuarie 2021.

Vești bune pentru locuitorii din nordul județului! Edilul localității Pietroșița, Ion Leonard Dicu, anunță că se va relua transportul feroviar începând cu data de 01.01.2021. “Stimați cetățeni, vă anunț că începând cu 1 ianuarie 2021 se redeschise ruta feroviară de către TFC! Sunt incluse trei curse directe Pietrițița – București”, a spus primarul potrivit dambovitanews.ro.

În urmă cu un an, dâmbovițenii au inițiat o petiție online în care cereau ca linia Târgoviște Pietroșța să fie menținută după data de 15 decembrie 2019  căci era planificatăe să fie scoasăe din Mersul Trenurilor, intrat în vigoare la jumătatea acelei luni.

„Domnule ministru Lucian Bode, ați reintrodus trenurile pe ruta Oravița-Anina și ați salvat o zonă a României de la distrugere. Vă rugăm să faceți același lucru și cu trenurile de pe ruta Fieni-Pietroșița, pentru a salva nordul județului Dâmbovița de la depopularea masivă care va urma și de la dezastrul total, după ce s-a pregătit izolarea porțiunii de la poalele Bucegilor, pas cu pas, în ultimii 20 de ani”, arătau initiatorii petiției online, disponibilă aici.

Inițiatorii se arătau  îngrijorați de o posibilă izolare a regiunii nordice a județului în ipoteza inchiderii căii ferate. DN71, drumul național paralel cu calea ferată care, după Pietroșița, se îndreaptă spre Moroeni – Sinaia, e și el surpat. Șoseaua e stricată în zona localității Moțăieni, câțiva kilometri sud de Fieni, iar reparațiile se lasă așteptate.

„Nordul județului Dâmbovița ar putea rămâne izolat. Transportul feroviar dispare, încet, dar sigur. În același timp, DN71 e surpat, dar CNAIR nu a găsit soluții. De la 15 decembrie se retrag trenurile din mai multe zone care deja sunt aproape izolate, iar în continuare vor avea risc major de depopulare, deși au potențial uriaș pentru a deveni zone turistice (…) nordul județului Dâmbovița ar putea rămâne izolat, de săptămâna viitoare, după ce se vor retrage atât trenurile CFR Călători, cât și cele ale operatorului privat Transferoviar Călători”, se arăta în petiție.

Ruta menționată era deservită de cinci perechi de trenuri ale CFR Călători și Transferoviar Călători. La fel ca și Oravița – Anina, Târgoviște – Fieni-Pietroșița face parte din rețeaua neinteroperabilă și neînchiriată (fiind în administrarea CFR SA). (D.C.)