spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Se reia circulația tramvaiului 41. Alte patru linii revin pe traseul de bază săptămâna viitoare

Circulația tramvaiului 41 se reia de joi, 6 octombrie, după ce timp de o săptămână a fost întreruptă pentru lucrări efectuate de Metrorex.

”Începând de joi, 06.10.2022, tramvaiele liniei 41 vor efectua opriri în stația <Parc Drumul Taberei>, situată pe str. Brașov, pe sensul de mers spre terminalul <Piaţa Presei>, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a peronului aferent”, a anunțat Societatea de Transport București pe contul său de Twitter.

„Linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada 30.09.2022 (începând cu ora 21.00) – 06.10.2022 (ora 04.00), pentru finalizarea lucrărilor la calea de rulare de la intersecția Str. Brașov/ Piața Drumul Taberei. Pentru preluarea călătorilor, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus înființarea liniei navetă de autobuz 641, care va funcționa între „Piaţa Presei” şi „Ghencea‟ pe Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea”, a anunțat recent Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public București-Ilfov (TPBI), așa cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

Circulația tramvaiului 41, suspendată pentru a reveni pe traseul inițial

Metrorex a dat publicității și ea un comunicat, în care explică de ce este necesară această măsură: „Metrorex face cunoscut publicului călător că, în perioada 30.09.2022, ora 21:00 – 06.10.2022, ora 04:00 va realiza ultima etapă de amenajare a intersecției străzii Brașov cu Bd. Drumul Taberei, prin executarea lucrărilor de readucere pe traseul definitiv al liniei de tramvai nr.41. Lucrările se realizează în colaborare cu Societatea de Transport București și cu Primăria Sectorului 6, Brigada de Poliție Rutieră și Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, care vor oferi sprijinul necesar atât pentru asigurarea continuității transportului în comun la suprafață, cât și a cadrului necesar desfășurării operațiunilor. Precizăm că finalizarea lucrărilor în această intersecție va realiza un important nod intermodal de transport prin crearea legăturii directe dintre metrou și transportul de suprafață, precum și un acces mai facil la zonele de interes adiacente. Prezentăm scuze pentru disconfortul creat!”.

Liniile tramvaielor 1,10, 11 și 35 vor reveni la traseul normal

Pe 13 octombrie, STB va face recepția finală a lucrărilor, iar din 17 octombrie se va da drumul la circulație, a anunțat primăria Sectorului 6 printr-o postare pe Facebook.

Lucrările demarate de PMB au început în 25 mai 2021 și au vizat modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe Bd. Doina Cornea, pe care circulă tramvaiele 1 şi 10, pe tronsonul cuprins între Bd. Timişoara şi accesul în benzinăria OMV, dinspre Pasajul suprateran Basarab. Valoarea totală a contractului a fost de 28.056.510,21 lei.

În cadrul proiectului, s-au executat următoarele lucrări:

  • refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare;
  • înlocuire traverse, şine, prinderi, amortizoare de zgomote şi vibraţii;
  • înlocuirea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact;
  • înlocuirea firelor de la reţeaua de contact, inclusiv elementele de susţinere;
  • refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor şi normelor în vigoare;
  • lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal;
  • lucrări la iluminatul public.

Lucrările executate de asocierea Urban Profile Grele – Swietelsky – TIAB au durat mai bine de un an pentru puțin peste 1 km de linie.

Ultimele Articole